Buzz

Ανοιχτά σινεμά ξανά στις 15 Δεκεμβρίου στη Γαλλία

στα 10

Στα μισά του Δεκέμβρη, θα ξαναδούν σινεμά οι Γάλλοι σε αίθουσα. Και αυστηρά μέχρι τις 9 το βράδυ.

Ανοιχτά σινεμά ξανά στις 15 Δεκεμβρίου στη Γαλλία

Σε ένα μοντέλο σταδιακής εξόδου από το lockdown προχωράει η Γαλλία από τα τέλη του Νοέμβρη του 2020, με τη χώρα να συνεχίζει να μετράει κρούσματα και θύματα, αλλά και αντιδράσεις από σωματεία και ενώσεις για την οικονομική κρίση που έχει επιφέρει η απόφαση της κυβέρνησης Μακρόν για αυστηρά μέτρα κατά της πανδημίας.

Στο χρονοδιάγραμμα που θα οδηγήσει στις γιορτές και από εκεί στην έναρξη του νέου χρόνου, τα σινεμά θα ανοίξουν ξανά στις 15 Δεκεμβρίου, σε μια περίοδο που παραδοσιακά υπήρξε πάντα μια από τις πιο εμπορικές για τον κινηματογράφο στη Γαλλία, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Ωστόσο, η απαγόρευση κυκλοφορίας που θα συνεχίσει να ισχύει από τις 9 το βράδυ μέχρι και τις 7 το πρωί κάνει την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων προβληματική.

Διαβάστε ακόμη: Χριστούγεννα στην Ελλάδα χωρίς σινεμά

Σύμφωνα με το γενικό αντιπρόσωπο της Ενωσης Γαλλικών Κινηματογράφων (FNCF), οι συζητήσεις συνεχίζονται μεταξύ των αιθουσαρχών και το Κέντρο Κινηματογράφου και το Υπουργείο Πολιτισμού προκειμένου να διασαφηνισθούν οι κανόνες που θα πρέπει να ακολουθηθούν με το άνοιγμα των αιθουσών. Ολοι όμως υποστηρίζουν πως αν δεν μπορέσουν να εξασφαλίσουν έστω μια βραδυνή προβολή, με αντίστοιχη άδεια των θεατών για κυκλοφορία και πέραν της απαγόρευσης, θα είναι αμφίβολο ποιοι κινηματογράφοι θα προχωρήσουν σε λειτουργία.

Ο φόβος επίσης για ένα τρίτο lockdown - από την αρχή του χρόνου και σε διάστημα μέχρι και την άνοιξη - που θα επιφέρει ξανά την αναστολή των κινηματογραφικών προβολών, κρατά τη διανομή διστακτική στο να κυκλοφορήσει νέες ταινίες, απαραίτητες για την επιστροφή του κοινού στις αίθουσες.

Στην Ελλάδα για την ώρα, δεν έχει γίνει κάποια επίσημη ανακοίνωση για το τι θα συμβεί μετά το πέρας του lockdown (που τώρα τοποθετείται στις 7 Δεκεμβρίου) αλλά όλα δείχνουν πως τα σινεμά θα μείνουν κλειστά μέχρι και το τέλος του χρόνου. Ωστόσο, αναμένονται ανακοινώσεις προς το τέλος αυτής της εβδομάδας.

Cinema France Covid 607