Buzz

Αγωγή κατά του Σάια Λα Μπεφ για κακοποίηση από την FKA Twigs

στα 10

Η FKA Twigs κατηγορεί τον πρώην σύντροφό της, Σάια ΛαΜπεφ για κακοποιητική συμπεριφορά.

Flix Team
Αγωγή κατά του Σάια Λα Μπεφ για κακοποίηση από την FKA Twigs

«Ο Σάια ΛαΜπεφ πληγώνει τις γυναίκες. Τις χρησιμοποιεί, τις κακοποιεί, σωματικά και διανοητικά. Είναι επικίνδυνος.»

Αυτά αναφέρει η αγωγή που κατέθεσε η Ταλια Μπάρνετ, κατά κόσμον FKA Twigs, η οποία ξεκίνησε σχέση με τον Σάια ΛαΜπεφ το 2018 και 2019, μετά την ολοκλήρωση των γυρισμάτων της ταινίας «Honey Boy» στην οποία συνεργάστηκαν και που έγραψε ΛαΜπεφ έγραψε και αναφέρεται στα παιδικά του χρόνια και στην προβληματική σχέση με τον πατέρα του. Οπως υποστηρίζει η FKA Twigs η ζωή της έγινε ένας εφιάλτης καθώς ο ΛαΜπεφ κέρδιζε την εμπιστοσύνη της προκειμένου να την κακοποιήσει, μπλέκοντάς την σε μια βίαια «διαρκή σειρά από λεκτική και σωματική κακοποίηση».

Η αγωγή αναφέρει πολλές λεπτομέρειες για τη βίαιη φύση της σχέσης του Σάια ΛαΜπεφ, ο οποίος κρατούσε και όπλα στο σπίτι προκειμένου να παραμένει κυρίαρχος πάνω στη σύντροφό του. Χαρακτηριστική είναι μια περιγραφή που συνέβη μετά την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου το 2019. Η 32χρονη FKA Twigs βρισκόταν στο αυτοκίνητο ενώ στο τιμόνι ήταν ο σύντροφός της, ηθοποιός Σάια ΛαΜπεφ. Σύμφωνα με την αγωγή της τραγουδίστριας ο ηθοποιός οδηγούσε απερίσκεπτα, αφαιρώντας τη ζώνη ασφαλείας του και απειλώντας να τρακάρει αν εκείνη δεν παραδεχόταν την αγάπη του για εκείνον. Όπως αναφέρει η FKA twings επέστρεφαν από την έρημο στο Λος Άντζελες και το ταξίδι τους ήταν εφιαλτικό.

Ο ηθοποιός είχε περίεργη συμπεριφορά απέναντί της και ήταν κακοποιητικός. Μάλιστα, προσπάθησε να την πνίξει και την προσέβαλε με φωνές και βρισιές. Η αγωγή, που κατατέθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λος Άντζελες, αναφέρει επίσης ότι ο ΛαΜπεφ μετέδωσε εν γνώσει του στη σύντροφό του μια σεξουαλικώς μεταδιδόμενη ασθένεια.

Fka

Οπως αναφέρει η FKA Twigs, η αγωγή γίνεται για να βοηθήσει και άλλες γυναίκες και όχι για οικονομικούς λόγους.

«Αυτή η αγωγή ασκήθηκε όχι για προσωπικό κέρδος, αλλά για να αποκατασταθεί η αλήθεια και για να διασφαλιστεί ότι καμία άλλη γυναίκα δεν πρέπει να υποστεί την κακοποίηση που έχει προκαλέσει ο Σάια ΛαΜπεφ στις προηγούμενες σχέσεις του. Η εποχή όπου ο Σάια ΛαΜπεφ μπορούσε να κακομεταχειρίζεται και να βλάπτει τις γυναίκες χωρίς να τιμωρείται, έχουν τελειώσει».

Η FKA Twigs δηλώνει ευθαρσώς πως αρνείται να χαρακτηριστεί ως θύμα, αντ' αυτού «έχει επιβιώσει από την κακοποίηση του ΛαΜπεφ και είναι έτοιμη να τον καταστήσει υπεύθυνο για τις πράξεις του».

Σε άρθρο στη New York Times, όπου δημοσιεύτηκε η αγωγή της FKA Twigs, έκανε δηλώσεις και ο Σάια ΛαΜπεφ, διάσημος για βίαιη συμπεριφορά και προβλήματα με το νόμο σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του μέχρι και σήμερα.

«Δεν έχω καμία δικαιολογία για τον αλκοολισμό ή την επιθετικότητα μου. Είμαι καταχρηστικός για τον εαυτό μου και για όλους γύρω μου εδώ και χρόνια. Έχω ιστορία στο να πονάω τους ανθρώπους που βρίσκονται κοντά μου. Ντρέπομαι για αυτήν την ιστορία και λυπάμαι για εκείνους που πλήγωσα. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο που μπορώ πραγματικά να πω».