Industry

To Filmschool συνεχίζει να σε μαθαίνει σινεμά με τους καλύτερους

στα 10

Συνεχίζοντας απρόσκοπτα για έβδομη χρονιά τα σεμινάρια σκηνοθεσίας, το Filmschool.gr σε συνεργασία με την Art Syndicate καλούν τους ενδιαφερόμενους να μάθουν σινεμά από τους... καλύτερους.

Flix Team
To Filmschool συνεχίζει να σε μαθαίνει σινεμά με τους καλύτερους

Το σεμινάριο σκηνοθεσίας απευθύνεται σε σπουδαστές και απόφοιτους κινηματογραφικών σχολών, σε ανθρώπους που ήδη εργάζονται στην βιομηχανία επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά, σε ηθοποιούς που τους ενδιαφέρει να αναπτύξουν την σκηνοθετική τους αντίληψη, αλλά και σε όσους δεν έχουν προηγούμενη εμπειρία πάνω στην κινηματογράφηση, καθώς τα η προσέγγιση και τα μαθήματα ξεκινούν απο τις βασικές αρχές της σκηνοθεσίας.

Γενικά, το σεμινάριο είναι κατάλληλο για όποιον θέλει να εντρυφήσει στην σκηνοθεσία του Κινηματογράφου, πρώτα σε θεωρητικό επίπεδο όσον αφορά στην αποδόμηση και κατάνοηση της γλώσσας του Κινηματογράφου και ύστερα σε πρακτικό επίπεδο, με τον κάθε μαθητή να σκηνοθετεί μια μικρού μήκους ταινία και τρία κινηματογραφικά πρότζεκτ κατά την διάρκεια του έτους.

Οι φετινοί συνεργάτες του σεμιναρίου με εισηγητή τον Χρήστο Πυθαρά («Ευτυχία») είναι οι σκηνοθέτες και σεναριογράφοι Γιώργος Ζώης, Γιάννης Οικονομίδης, Αργύρης Παπαδημητρόπουλος, Φίλιππος Τσίτος και ο παραγωγός Γιώργος Τσούργιαννης. Στα εργαστήρια συνεργάζονται οι Ευγένιος Διονυσόπουλος (Διεύθυνση Φωτογραφίας), Νίκος Θωμάς (Κάμερα), Κώστας Δαβελάς (Μοντάζ), Γιάννης Γιαννακόπουλος (Ηχητικός Σχεδιασμός)

Αφίσα σεμιναρίου 2017

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες μαθητές θα έχουν:

  • Σκηνοθετήσει μια μικρού μήκους ταινία
  • Σκηνοθετήσει μια κινηματογραφική άσκηση: Το Μονοπλάνο
  • Σκηνοθετήσει ένα κινηματογραφικό project: Το Προσωπικό
  • Σκηνοθετήσει μια σκηνή στην τάξη στο πλαίσιο του directing workshop
  • Συμμετάσχει σαν οπερατέρ, ηχολήπτης, βοηθός σκηνοθέτη και βοηθός παραγωγής σε σκηνές συμμαθητών τους
  • Παρακολουθήσει πέντε masterclasses με τους και τέσσερα πρακτικά workshops
  • Παρακολουθήσει 200 προγραμματισμένες ώρες μαθήματος
  • Αποκτήσει προοπτική συμμετοχής στην παραγωγή μικρού και μεγάλου μήκους ταινιών και μουσικών βίντεο, εφόσον τρέξουν γυρίσματα από τους συντελεστές του σεμιναρίου



Πληροφορίες Σεμιναρίου

Εναρξη: 11 Νοεμβρίου
Διάρκεια: 40 συναντήσεις / 200 ώρες
Περισσότερες πληροφορίες στο site του Filmschool και στα τηλέφωνα 211 7051633 / 6974 867975