Industry

«Film Analysis: The Sequel»: Νέος κύκλος κινηματογραφικών σεμιναρίων με τον Δημήτρη Μπούρα

στα 10

Μετά τον επιτυχημένο πρώτο κύκλο τού Μαρτίου, ο Δημήτρης Μπούρας επανέρχεται, για να μάς μάθει όλα τα ωραία μυστικά του σινεμά.

Flix Team
«Film Analysis: The Sequel»: Νέος κύκλος κινηματογραφικών σεμιναρίων με τον Δημήτρη Μπούρα

Το «Filmanalysis: The anatomy of a movie» επιστρέφει στο Faro για μια νέα περιήγηση σε ονειρικούς κινηματογραφικούς κόσμους. Στις 19 Οκτωβρίου αρχίζει ένας νέος κύκλος οκτώ σεμιναρίων δίωρης διάρκειας το καθένα με εισηγητή τον κριτικό κινηματογράφου Δημήτρη Μπούρα. Οπως και στον πρώτο κύκλο, σκοπός του Filmanalysis είναι να διευρύνει τη ματιά του μέσου θεατή του κινηματογράφου, να τον φέρει κοντά στη ματιά του κριτικού, χωρίς όμως στενές θεωρητικές προσεγγίσεις.

film analysis 607

Ο νέος κύκλος σεμιναρίων είναι μοιρασμένος σε δύο ενότητες. Στην πρώτη θα δοθεί έμφαση στην ανάλυση χαρακτηριστικών γνωστών ταινιών σε σύγκριση ή σε αντιπαράθεση μεταξύ τους. Το σεμινάριο της Πέμπτης, 19 Οκτωβρίου, θα αφορά τον «Ταξιτζή» του Μάρτιν Σκορσέζε, δίπλα στον «Γυμνό» του Μάικ Λι, ή αλλιώς πώς κινηματογραφήθηκε η μοναξιά και το υπαρξιακό πρόβλημα του ήρωα στο αστικό τοπίο.

Στη δεύτερη ενότητα κάθε σεμινάριο θα είναι επικεντρωμένο σε ένα γνωστό δημιουργό, όπως τον Κουέντιν Ταραντίνο ή τον Πέδρο Αλμοδόβαρ.

Film Analysis: The Sequel - info

  • Ημερομηνία έναρξης: Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017
  • Διάρκεια σεμιναρίου: 8 δίωρες συναντήσεις (συνολικά 16 ώρες)
  • Μέρες & ώρες σεμιναρίου: Πέμπτη, 19.00-21.00
  • Διάρκεια σεμιναρίου: 8 δίωρες συναντήσεις (συνολικά 16 ώρες)
  • Κόστος συμμετοχής: 120€ + ΦΠΑ και 100€ + ΦΠΑ για φοιτητές και ανέργους (παρέχουμε τη δυνατότητα εξόφλησης σε δύο ισόποσες μηνιαίες δόσεις)
  • Faro Creative Learning, Εβρου 14, 115 27, Αθήνα, τηλ. 210 7717544
  • πληροφορίες: www.faro.gr