Φεστιβάλ / Βραβεία

Το Flix και το FestivalScope φέρνουν το Φεστιβάλ του Ρότερνταμ στο σπίτι σας!

στα 10

Επιλεγμένοι τίτλοι από το Φεστιβάλ του Ρόντερνταμ βρίσκονται ήδη στο FestivalScope και το Flix σας χαρίζει δωρέαν προβολές.

Flix Team
Το Flix και το FestivalScope φέρνουν το Φεστιβάλ του Ρότερνταμ στο σπίτι σας!

Επιλεγμένες ταινίες από τα εκλεκτικά προγράμματα του Διεθνούς Φεστιβάλ του Ρόντερνταμ που διεξάγεται αυτές τις ημέρες βρίσκονται ήδη στο FestivalScope για όποιον θέλει να πάρει μια γεύση από το νέο και ανήσυχο σινεμά που αγαπάει η ολλανδική διοργάνωση.

Festival Scope Rotterdam 2017

Παρακάτω διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για τις ταινίες που σας μεταφέρουν στο Φεστιβάλ του Ρόντερνταμ. Πατώντας πάνω στον τίτλο της κάθε μίας μεταφέρεστε στη σελίδα της όπου μπορείτε να προμηθευτείτε το εισιτήριό σας.

Out There

Out There του Τακεχίρο Ιτο (Ιαπωνία) / Προβολή μέχρι τις 20/02

Η ιστορία μιας ταινίας που δεν έγινε ποτέ και ενός σκηνοθέτη που χρειάζεται ένα νέο ηθοποιό για να υπάρξει ξανά. Θα τον βρει στο πρόσωπο του Μα, που τριγυρίζει στους δρόμους του Τόκιο με πατίνια. Σε έναν απροσδιόριστο χώρο που μια θυμίζει το Τόκιο και μια την Ταϊβάν, οι δύο άντρες αναρωτιούνται για το πως θα μπορέσουν να επιβιώσουν και η ταινία γίνεται η ταινία μέσα στην ταινία, μια ιστορία αγάπης μέσα σε μια ιστορία αγάπης.

Kekszakallu 607

Kékszakállú του Γκαστόν Σολνίκι (Αργεντινή) / Προβολή μέχρι τις 20/02

To αντισυμβατικό πορτρέτο νεαρών γυναικών σε σχέση με το σώμα τους, ανάμεσα στους φίλους και εραστές τους, σε μια κουλτούρα οικονομικής και πνευματικής ύφεσης. Βασισμένο στην ομώνυμο όπερα του Μπέλα Μπάρτοκ, το «Kékszakállú» ανοίγει τα τραύματα της οικονομικής κρίσης της Αργεντινής, καθώς ο χάρτης των πλούσιων οικογενειών αλλάζει, με τους νεαρούς γόνους της χώρας να αποκόπτονται από τα οικογενειακά τους πρόνομια.

Mimosas 607

Mimosas του Ολιβερ Λαξ (Ισπανία, Μαρόκο, Γαλλία, Κατάρ) / Προβολή μέχρι τις 20/02

Ενα καραβάνι συνοδεύει έναν ηλικιωμένο και ετοιμοθάνατο Σείχη μέσα από την έρημο του Μαρόκο. Η τελευταία του επιθυμία είναι να θαφτεί μαζί με τους αγαπημένους του συγγενείς. Αλλά ο θάνατος έχει άλλα σχέδια. Οι οδηγοί του καραβανιού εγκαταλείπουν το ταξίδι και ο Αχμέντ και ο Σαίντ αποφασίζουν να οδηγήσουν μόνοι τους το νεκρό σώμα στον προορισμό του περνώντας μέσα από ένα ριψοκίνδυνο πέρασμα στο βουνό.

By the Time it Gets Dark 607

By the Time it Gets Dark της Ανότσα Σουβιτσακορνπόνγκ (Ταϊλάνδη, Ολλανδία, Γαλλία, Κατάρ) / Προβολή μέχρι τις 20/02

Ενας σκηνοθέτης και η μούσα του. Μια σερβιτόρα που αλλάζει συνεχώς δουλειά. Ενας ηθοποιός και μια ηθοποιός. Διαφορετικοί ήρωες σε ιστορίες που είναι μεταξύ τους δεμένες σχεδόν με αόρατες κλωστές σε μια ταινία που παίζει με την αφήγηση προκειμένου να αναδείξει την πολυπλοκότητα της ανθρώπινης ζωής.

Mister Universo 607

Mister Universo των Τίτσα Κόβι, Ράινερ Φρίμελ (Αυστρία, Ιταλία) / Προβολή μέχρι τις 20/02

Ο Τάιρο, ένας νεαρό θηριοδαμαστής είναι δυστυχισμένος. Χάνοντας το τυχερό του γούρι, αποφασίζει να ταξιδέψει κατά μήκος ολόκληρης της Ιταλίας για να αναζητήσει τον Αρθουρ Ρόμπιν, έναν πρωην Μίστερ Κόσμος που του είχε χαρίσει το γούρι.

All the Cities of the North 607

All the Cities of the North του Ντάνε Κόμλιεν (Σερβία, Βοσνία & Ερζεγοβίνη, Μαυροβούνιο) / Προβολή μέχρι τις 20/02

Δύο άντρες ζουν σε δύο πανομοιότυπα εγκαταλελειμμένα μπάνγκαλόου στη μέση του πουθενά σε ένα δάσος. Μια αναπάντεχη εισβολή από τον έξω κόσμο θα ανατρέψει τη ρουτίνα τους και θα τους φέρει αντιμέτωπους με την αγάπη και άλλες άγνωστες λέξεις.

Mesteren 607

The Man της Σαρλότε Σιέλινγκ (Δανία) / Προβολή μέχρι τις 20/02

Ο Σάιμον είναι ο βασιλιάς της δανέζικης καλλιτεχνικής σκηνής, πετυχημένος και πλούσιος με μια όμορφη γυναίκα και μια νεαρή ερωμένη. Η ζωή του είναι όμορφη, μέχρι το σημείο που ο γιος που δεν ήξερε ότι είχε φτάνει από το πουθενά και αποκαλύπτει πως είναι «το φάντασμα», ένας διάσημος γκράφιτι καλλιτέχνης που εδώ και καιρό προκαλείε τον Σάιμον φέρνοντάς τον στα όριά του.

The Last of Us 607

The Last of Us του Αλά Εντιν Σλιμ (Τυνησία, Κατάρ, Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα) / Προβολή μέχρι τις 20/02

O N φτάνει από την έρημο βόρεια της Αφρικής παράνομα στην Ευρώπη. Μόνος στην Τυνησία, αποφασίζει να διασχίσει τη θάλασσα. Κλέβει μια βάρκα και ξεκινάει ένα ταξίδι, αλλά βυθίζεται και από εκείνο το σημείο και μετά ανακαλύπτει νέα μέρη που δεν είχε φανταστεί, συναντήσεις που δεν θα μπορούσε να προβλέψει, μια άλλη εικόνα για τον ίδιο του τον εαυτό.

Knife in the Clear Water 607

Knife in the Clear Water του Ξουέμπο Γουάνγκ (Κίνα) / Προβολή μέχρι τις 20/02

Σε ένα ορεινό χωρίο στην επαρχία Νίνγκξια της Κίνας, όπου ζουν οι Χού, ένας ηλικιωμένος άντρας χάνει τη γυναίκα του και η οικογένειά του αποφασίζει να οργανώσει την επιμνημόσυνη τελετή που συμβαίνει 40 μέρες μετά την κηδεία. Για να γίνει αυτό πρέπει να σκοτωθεί μια αγελάδα, αλλά ο άντρας δεν θέλει γιατί θεωρεί την αγελάδα μέρος της οικογένειάς του και η αγελάδα που αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει σταματάει να τρώει.

The Giant

The Giant του Γιοχάνες Νίχολμ (Σουηδία, Δανία) / Προβολή μέχρι τις 20/02

Ο Ρικάρντ είναι αυτιστικός και σοβαρά παραμορφωμένος, ο οποίος προσπαθεί να βρει τη χαμένη του μητέρα με τη βοήθεια ενός γίγαντα. Για να το καταφέρει πρέπει να καταφέρει το απίθανο: να κερδίσει σε ένα διαγωνισμό πετάνκ. Απλά και μόνο επειδή πιστεύει ότι η μητέρα του θα τον δεχτεί μόνο αν γίνει πρωταθλητής.

Suffering of Ninko 607

Suffering of Ninko του Νιγουατσουκίνο Νοριχίρο (Ιαπωνία) / Προβολή μέχρι τις 20/02

Ο Νίνκο είναι ένα Βουδιστής μοναχός ο οποίος ανακαλύπτει ότι γοητεύει αρκετές γυναίκες και αρκετούς άντρες. Και έτσι αποφασίζει να εξαγνιστεί, πιστεύοντας πως αυτό θα τον κάνει να μην προκαλεί σεξουαλικά. Συναντά τον σαμουράι Κάνζο και μαζί του ταξιδεύουν μέχρι ένα χωριό στο βουνό όπου μια Θεά σκοτώνει άντρες για να τους κλέψει την ενέργεια.

Antes que Cante el Gallo 607

Antes que cante el gallo του Αρι Μάνιελ Κρουζ (Πουέρτο Ρίκο) / Προβολή μέχρι τις 20/02

Μια έφηβη από το Πουέρτο Ρίκο ζει στο σπίτι της αυστηρής γιαγιάς της, περιμένοντας να μετακομίσει στην Αμερική, όπου βρίσκεται η μητέρά της. Τα σχέδια όμως αλλάζουν, όταν εμφανίζεται ο πατέρας της που δεν τον έχει γνωρίσει ποτέ, ο οποίος μόλις βγήκε από τη φυλακή.

Solo Solitude 607

Solo, Solitude του Ιστιραχατλάχ κάτα-κάτα (Ινδονησία) / Προβολή μέχρι τις 20/02

Ενας ποιητής που αντιστέκεται σθεναρά στο διδακτορικό καθεστώς στην Ινδονηία κατηγορείται μαζί με πολλούς άλλους ως υπεύθυνος για τις ταραχές στη Τζακάρτα το 1996. Αναγκάζεται να φύγει στο Βόρνεο όπου και κρύβεται για οκτώ μήνες, αλλάζει την ταυτότητά του δύο χρόνια μετά θεωρείται ήδη αγνοούμενος.

Festival Scope Rotterdam 2017