Φεστιβάλ / Βραβεία

Cinéma en Plein Air: To θερινό Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου επιστρέφει

στα 10

Για τρίτη χρονιά, με τέσσερις προβολές στους κήπους της Γαλλικής Σχολής Αθηνών.

Flix Team
Cinéma en Plein Air: To θερινό Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου επιστρέφει

Από τις 11 Ιουνίου έως και τις 4 Σεπτεμβρίου, το θερινό Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου επιστρέφει για τρίτη χρονιά στους κήπους της Γαλλικής Σχολής Αθηνών (Διδότου 6) για τέσσερις προβολές με δωρεάν είσοδο για το κοινό.

Ολες οι ταινίες προβάλλονται με ελληνικούς υπότιτλους ενώ σε περίπτωση κακοκαιρίας, οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στο auditorium Theo Angelopoulos του Γαλλικού Ινστιτούτου.

Οι ταινίες που θα προβληθούν φέτος είναι οι παρακάτω:

la peau douce 607

«Αμαρτωλές Σχέσεις» του Φρανσουά Τριφό
11.06.2019, 21.30΄
Ανοίγοντας τον φετινό κύκλο, η Φρανσουάζ Ντορλεάκ, αστέρας του γαλλικού κινηματογράφου, φωτίζει αυτό το δράμα του κινηματογραφιστή Φρανσουά Τριφό, που κυκλοφόρησε το 1964. Κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στη Λισαβόνα, όπου πρέπει να δώσει μια διάλεξη για τον Μπαλζάκ, ο Πιερ ερωτεύεται τη Νικόλ, μια αεροσυνοδό. Όταν η σύζυγός του Φράνκα μάθει γι’ αυτή τη σχέση, ο Πιερ αποφασίζει να χωρίσει.

THE DISCREET CHARM OF THE BOURGEOISIE 607

«Η Κρυφή Γοητεία της Μπουρζουαζίας» του Λουίς Μουνιουέλ
27.06.2019, 21.30΄
Αυτή η προβολή, που οργανώνεται σε συνεργασία με το Athens Open-Air Film Festival, αναδεικνύει μια ταινία από τη «γαλλική » περίοδο του Λουίς Μπουνιουέλ. Tα ζευγάρια Θεβενό και Σενεσάλ, βρίσκονται σε ένα δείπνο το οποίο διαρκώς διακόπτεται. Για λόγους τόσο παράλογους όσο και αναπάντεχους, καθυστερούν το δείπνο και βρίσκουν την ευκαιρία να μπουν στον εξαιρετικά επικριτικό κόσμο της υψηλής κοινωνίας και του ιδιόρρυθμου σύμπαντος του Μπουνιουέλ.

conte d ete 607

«Conte d'Été» του Ερίκ Ρομέρ
16.07.2019, 21.30’Το φεστιβάλ συνεχίζει σε καλοκαιρινή νότα με την ταινία Conte d'été του Éric Rohmer, του οποίου η ποίηση έχει χαρακτηρίσει τον γαλλικό κινηματογράφο. Σε αυτό το ελαφρύ και αυθάδες έργο, ο ήρωας, ο Gaspard, ένας Παριζιάνος κατά την διάρκεια ενός ξεφαντώματος, συναντά μια, στη συνέχεια δύο, έπειτα τρεις τουρίστριες με τις οποίες περνάει ένα ρομαντικό καλοκαίρι.

Madame De... 607

«Madame de…» του Μαξ Οφίλς
04.09.2019, 21.30’
Για να πληρώσει τα χρέη της η Madame de… πουλάει σε ένα χρυσοχόο, ένα ζευγάρι σκουλαρίκια που της είχε χαρίσει ο άντρας της στον οποίο λέει ότι τα έχασε. Ο άντρας της ενημερώνεται από τον χρυσοχόο, τα ξαναγοράζει και τα προσφέρει σε μια ερωμένη του που τα πουλάει κι αυτή με τη σειρά της. Ο Βαρόνος Ντονάτι τα αποκτά και ερωτευμένος με την Madame de… της τα προσφέρει ως απόδειξη της αγάπης του. Η διαδρομή αυτού το κοσμήματος έχει τελικά δραματικές συνέπειες. O Μαξ Οφίλς συμβουλεύοντας την Ντανιέλ Νταριέ σχετικά με το ρόλο της της είχε πει « Με όπλα την ομορφιά σας, την γοητεία σας και την κομψότητά σας πρέπει να ενσαρκώσετε το απόλυτο κενό, την ανυπαρξία. Να μεταμορφωθείτε στην οθόνη σε σύμβολο κενοδοξίας και να συνεπάρετε τόσο τους θεατές ώστε να μένουν βαθιά συγκινημένοι και γοητευμένοι από αυτήν την εικόνα . »