Φεστιβάλ / Βραβεία

Το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου στη Ρόδο

στα 10

Από την Τετάρτη 30 Ιουνίου και μέχρι και την Κυριακή 4 Ιουλίου το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδος ταξιδεύει στη Ρόδο και σας προτείνει 5 ταινίες από το φετινό του πρόγραμμα, κατά τη διάρκεια 5 μοναδικών προβολών στο κινηματοθέατρο Ρόδον.

Flix Team
Το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου στη Ρόδο

Από την Τετάρτη 30 Ιουνίου και μέχρι και την Κυριακή 4 Ιουλίου το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδος ταξιδεύει στη Ρόδο και σας προτείνει 5 ταινίες από το φετινό του πρόγραμμα, κατά τη διάρκεια 5 μοναδικών προβολών στο κινηματοθέατρο Ρόδον. Η είσοδος είναι ελεύθερη, χωρίς προκράτηση: οι θεατές θα εισέρθουν στην αίθουσα με την σειρά άφιξής τους. Οι πόρτες ανοίγουν κάθε βράδυ στις 20:30 και η προβολή ξεκινά στις 21:00.

felicita 607

Η Τομί ξεκινάει το Γυμνάσιο και δεν υπάρχει περίπτωση να χάσει την πρώτη μέρα στο σχολείο. Αλλά αυτό ήταν πριν εξαφανιστεί η μητέρα της, πριν ο πατέρας της κλέψει ένα αυτοκίνητο και πριν εμφανιστεί ένας αστροναύτης. Ολα αυτά και πολλά ακόμα συμβαίνουν στην τρυφερή κωμωδία «Felicità» του Μπρουνό Μερλέ, με την οποία ξεκινούν οι προβολές την Τετάρτη 30 Ιουνίου.

Parfums

Την Πέμπτη 1η Ιουλίου μην χάσετε τα «Αρώματα» του Γκρεγκορί Μάν, για μια ματιά στα παρασκήνια της αρωματοποιίας: η Εμανουέλ Ντεβός είναι η Αν, μια –απαιτητική μεν, ταλαντούχα δε– δημιουργός αρωμάτων που ανακαλύπτει στον νέο της σοφέρ τον μόνο άνθρωπο που τολμά να της αντιμιλήσει.

στεφάν

Την Παρασκευή 2 Ιουλίου μπορείτε να ανακαλύψετε το γεμάτο ποίηση δράμα φαντασίας «Ασημένιο Πνεύμα» του Στεφάν Μπατούτ που διηγείται τη γνωριμία και σχέση ενός πνεύματος και μιας νεαρής γυναίκας στο Παρίσι του σήμερα.

le mepris

Ταξίδι στην νότιο Γαλλία παρέα με την Μπριζίτ Μπαρντό το Σάββατο 3 Ιουλίου με την προβολή του αριστουργήματος του Ζαν-Λικ Γκοντάρ «Η Περιφρόνηση», που επέλεξε για το Φεστιβάλ η Στέλλα Θεοδωράκη.

fille

Το πενθήμερο προβολών θα κλείσει με μια νότα μυστηρίου, την Κυριακή 4 Ιουλίου «Το Κορίτσι με το Βραχιόλι» του Στεφάν Ντεμουστιέ στέκεται ήρεμο, στη θέση του κατηγορουμένου στο προσεγμένο δικαστήριο μιας επαρχιακής πόλης. Ο κόσμος γύρω της επιχειρηματολογεί, διαφωνεί και ενίσταται. Η ερώτηση παραμένει: σκότωσε άραγε την κολλητή της φίλη εκείνο το βράδυ;

Οι προβολές στη Ρόδο διοργανώνονται σε συνεργασία με τον Όμιλο Ciné-Εκπαίδευση, με την πολύπλευρη υποστήριξη του Δ.Ο.Π.Α.Ρ.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για τις ταινίες και το πρόγραμμα προβολών εδώ.