Industry

Στο νέο κινηματογραφικό σεμινάριο του Faro δεν θα μάθεις μόνο τι σημαίνει mise en scène...

στα 10

Κι επιπλέον, μπορείς να το παρακολουθήσεις και διαδικτυακά!

Flix Team
Στο νέο κινηματογραφικό σεμινάριο του Faro δεν θα μάθεις μόνο τι σημαίνει mise en scène...

Ο Δημήτρης Τζέτζας, ο σκηνοθέτης που πριν λίγα χρόνια γνωρίσαμε με το «Republic», ξεκινά ένα νέο σεμινάριο 12 μαθημάτων, στο αγαπημένο μας Faro - και εξηγεί.

Mise en scène είναι, για πολλές και πολλούς, ο τρόπος που κινούνται τα θέματα και οι ηθοποιοί μέσα στη σκηνή και το κάδρο (το λεγόμενο blocking). Για άλλες και άλλους είναι η ίδια η σκηνοθετική ματιά και ο τρόπος που αυτή αξιοποιεί την κάμερα, τα τεχνικά μέσα, τους ηθοποιούς, το φυσικό κόσμο σε συνάρτηση με το χρόνο και, φυσικά, το μοντάζ.

faro mise en scene 607

Ως filmmakers ελπίζουμε να δημιουργήσουμε τη νέα ανεξάρτητη μεγάλου μήκους που θα γυρίσει τα φεστιβάλ του κόσμου, τη νέα ευρηματική μικρού μήκους, τη νέα σειρά με το φοβερό σενάριο, το νέο viral πειραματικό μουσικό βίντεο ή το νέο slick advertising διαφημιστικό. Κυρίως, όμως, επιθυμούμε να επικοινωνήσουμε με το κοινό μας, να μοιραστούμε μαζί του ιστορίες, σκέψεις και συναισθήματα, να πούμε με εικόνες και ήχους αυτά που δεν μας αρκεί να πούμε μόνο με λέξεις, διότι το να κάνεις σινεμά σημαίνει να δημιουργείς κόσμους μέσα στους οποίους οι άνθρωποι βρίσκουν καταφύγιο από τη ζωή.

Oπως και στη μουσική, το θέατρο, το χορό και τη λογοτεχνία, το σινεμά έχει χρονική εξέλιξη, ξεκινάει από κάπου και καταλήγει κάπου αλλού, ταξιδεύοντας το θεατή και γυρίζοντάς τον πίσω στον πραγματικό χρόνο με την ανάμνηση της εμπειρίας. Για να το καταφέρουμε αυτό πρέπει πρώτα να κατανοήσουμε πώς λειτουργούν κάποιες αρχές. Σε αυτά τα 12 μαθήματα, θα αναλύσουμε διεξοδικά την κινηματογραφική γλώσσα βλέποντας ταινίες και συζητώντας όλες τις λεπτές αφηγηματικές και τεχνικές κλωστές που τις υφαίνουν.

faro mise en scene 607

Είτε είσαι σκηνοθέτης είτε φωτογράφος, μοντέρ, videographer, filmer, σκειτμπορντίστας, επαγγελματίας, ερασιτέχνης ή μαθητευόμενος, μαζί θα ενδυναμώσουμε τις ικανότητες και την κινηματογραφική σου αντίληψη προκειμένου να έρθεις πιο κοντά στο να βρεις τη δική σου φωνή και τους τρόπους για να υλοποιείς το όραμά σου.

Στο σεμινάριο Mise en scène ο Δημήτρης Τζέτζας θα μοιραστεί την προσωπική του σκηνοθετική μέθοδο, όπως αυτή έχει εξελιχθεί στα 18 χρόνια της επαγγελματικής του εμπειρίας μέσα από διάφορα πόστα στον οπτικοακουστικό χώρο.

info

Παρέχεται δυνατότητα και online παρακολούθησης
Ημέρες και ώρες μαθημάτων: Παρασκευή, 19.00-22.00
Eναρξη σεμιναρίου: Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020
Αριθμός Συναντήσεων: 12
Κόστος συμμετοχής: 300€ (+24% ΦΠΑ) | φοιτητές και άνεργοι 270€ (+24% ΦΠΑ)
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής λόγω συγκεκριμένου αριθμού θέσεων.
Για περισσότερες πληροφορίες στείλτε mail στο info@faro.gr
Επισκεφθείτε το επίσημο website του Faro κι ακολουθήστε το στο facebook και το instagram