Buzz

Πρεμιέρα για τις προβολές στο Exile Room με το «The Act of Killing» του Τζόσουα Οπενχάιμερ

στα 10

Με ένα από τα καλύτερα ντοκιμαντέρ των τελευταίων χρόνων, το υποψήφιο για Οσκαρ «The Act of Killing» του Τζόσουα Οπενχάιμερ εγκαινιάζει τις προβολές του το Exile Room σταθερά κάθε Πέμπτη με ελεύθερη είσοδο.

Flix Team
Πρεμιέρα για τις προβολές στο Exile Room με το «The Act of Killing» του Τζόσουα Οπενχάιμερ

Υπήρξε το πιο πολυσυζητημένο ντοκιμαντέρ της περσινής χρονιάς, ψηφίστηκε ως μια από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς από ενώσεις κριτικών σε όλον τον κόσμο, κέρδισε το Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ στα Βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου και από το πείσμα και το όραμα του δημιουργού του έφτασε μέχρι τα Οσκαρ, κερδίζοντας μια υποψηφιότητα για καλύτερο ντοκιμαντέρ.

Ο λόγος για το «The Act of Killing», το πιο ευφάνταστο φιλμ τεκμηρίωσης των τελευταίων χρόνων που αφηγείται μια «απίστευτη κι όμως αληθινή» ιστορία βίας και σινεμά στα πιο σκοτεινά βάθη της ανθρώπινης ψυχής - εκεί ακριβώς που σταματάει η πραγματικότητα και ξεκινάει η.... χολιγουντιανή μυθοπλασία.

The Act of Killing 607

Μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στην Ινδονησία του 1965, ο Ανγουάρ Κονγκό και η παρέα του προάχθηκαν από μικροκακοποιοί σε επίσημους εκτελεστές του καθεστώτος, που βοήθησαν ενεργά το στρατό να εξολοθρεύσει πάνω από ένα εκατομμύριο κομμουνιστές, αλλοεθνείς και διανοούμενους μέσα σε έναν μόλις χρόνο. Σήμερα, τα μέλη της αδίστακτης αυτής συμμορίας θανάτου προστατεύονται ακόμα από την κυβέρνηση και αντί να λογοδοτήσουν για τα ειδεχθή τους εγκλήματα αντιμετωπίζονται ως ήρωες και καυχιούνται για τα κατορθώματά τους σε τηλεοπτικά σόου. Ο Τζόσουα Οπενχάιμερ και οι συνεργάτες του τους προκαλούν να τα αφηγηθούν κι εκείνοι ανταποκρίνονται με υπερβάλλοντα ζήλο. Μόνο που επιλέγουν να τα αναπαραστήσουν σαν να επρόκειτο για χολιγουντιανές παραγωγές, επηρεασμένοι από τα αγαπημένα τους γκανγκστερικά φιλμ, γουέστερν και μιούζικαλ και αναλαμβάνοντας ρόλο σκηνοθετών, σεναριογράφων και πρωταγωνιστών!

The Act of Killing 607

Το αποτέλεσμα είναι ένα ντοκιμαντέρ που δεν μοιάζει με οτιδήποτε άλλο έχετε δει, ένας εξωφρενικός, ανατριχιαστικός και σχεδόν σουρεαλιστικός εφιάλτης για την παράνοια μιας κοινωνίας που θεμελιώθηκε πάνω στα πτώματα χιλιάδων αθώων, ιδωμένος μέσα από τη μεγαλομανή ματιά των εκκεντρικών αυτουργών.

info

The Act of Killing του Τζόσουα Οπενχάιμερ / Πέμπτη 9 Οκτωβρίου στις 20.00 στο Exile Room (Αθηνάς 12, Μοναστηράκι, 3ος όροφος, τηλ 210 3223395) / Με αγγλικούς υπότιτλους


Διαβάστε ακόμη: