Buzz

Ζωώδη ένστικτα ξυπνούν το Φεβρουάριο στο Exile Room

στα 10

Δύο προβολές, στις 20 και τις 27 Φεβρουαρίου ανατρέπουν όλα όσα γνωρίζαμε για το πώς τα ζώα κοιτούν τον κόσμο των ανθρώπων και πώς ο άνθρωπος προσπαθεί να κατανοήσει τον κόσμο των ζώων.

Flix Team
Ζωώδη ένστικτα ξυπνούν το Φεβρουάριο στο Exile Room

Με γενικό τίτλο «Ζωώδη Ενστικτα», οι δύο προβολές του Φεβρουαρίου στο Exile Room φέρνουν αντιμέτωπο ακόμη και τον πιο υποψιασμένο θεατή με μια άγνωστη πραγματικότητα που αποκαλύπτει κάτι περισσότερο από το πόσο κοντά ή μακριά βρισκόμαστε από τα ζώα.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις και τις προβολές του Exile Room στο επίσημο site του

Los Reyes

Los Reyes των Ιβάν Οσνόβικοφ και Μπετίνα Περούτ (Χιλή, Γερμανία, 2018, 75') - Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου στις 21.00

Το Los Reyes (Βασιλιάδες) είναι το παλιότερο πάρκο για σκέιτ στο Σαντιάγο, την πρωτεύουσα της Χιλής. Όμως οι πραγματικοί, αδιαφιλονίκητοι βασιλιάδες του είναι ο Football και η Chola, δύο αξιολάτρευτοι αδέσποτοι σκύλοι που έχουν κάνει το πάρκο σπίτι τους, διεκδικώντας χώρο και προσοχή ανάμεσα στα θορυβώδη πατίνια. Καθώς πασχίζουν να επιβιώσουν στο πέρασμα των εποχών, αναζητώντας με μανία οτιδήποτε μπορούν να χρησιμοποιήσουν ως παιχνίδι, γύρω τους ένας μικρόκοσμος από θαμώνες και περαστικούς περνά και χάνεται. Μοναδικοί μόνιμοι κάτοικοι, οι δύο αχώριστοι φίλοι βρίσκουν περιστασιακή συντροφιά στις παρέες ατίθασων εφήβων που έρχονται εδώ για να εκτονωθούν κάνοντας σκέιτ, να καπνίσουν τσιγαριλίκια και να εξομολογηθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τις οικογένειές τους. Σαν ένα πέρα ως πέρα αληθινό παραμύθι, το συγκινητικό και κινηματογραφικά τολμηρό φιλμ των Ιβάν Οσνόβικοφ και Μπετίνα Περούτ αφήνει στην άκρη τα ανθρωπομορφικά κλισέ και τους φτηνούς συναισθηματισμούς για να αποκαλύψει τι πραγματικά σημαίνει «σκυλίσια ζωή», λες και η κάμερα έχει βαλθεί να αποτυπώσει για πρώτη φορά τον κόσμο μας αποκλειστικά μέσα από τα μάτια δύο τετράποδων πρωταγωνιστών.

Animals

Animals του Γιόνας Σπρίστερσμπαχ (Γερμανία, 2019, 75') - Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου στις 21.00

Ένα φιλμ για ζώα σχεδόν χωρίς καθόλου… ζώα, το «Animals» αντικατοπτρίζει τον σχεδόν σουρεαλιστικό τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι προσπαθούν να μελετήσουν, να ερμηνεύσουν ή να μιμηθούν τη συμπεριφορά των εκπροσώπων του ζωικού βασιλείου. Από πού πηγάζει όμως αυτή η εμμονή και γιατί πασχίζουμε τόσο απεγνωσμένα να τα κατανοήσουμε και να έρθουμε κοντά τους; Ένα σεμινάριο μίμησης κελαηδισμάτων, μια τηλεπαθητική τηλεφωνική γραμμή κατοικιδίων, καλλιστεία καθαρόαιμων σκύλων, ένα συνέδριο τριχωτών μεταμφιεσμένων… Μέσα από μια σειρά εξωφρενικών κι όμως αληθινών καταστάσεων που πρέπει να δει κανείς για να πιστέψει, η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Γιόνας Σπρίστερσμπαχ δημιουργεί μια αλληλουχία από απόκοσμες βινιέτες, άλλοτε βαθιά ανησυχητικές κι άλλοτε απρόσμενα ξεκαρδιστικές, που μπορεί να μην αποκαλύπτουν πολλά για τους φτερωτούς και μαλλιαρούς μας φίλους, αποδεικνύονται ωστόσο ιδιαίτερα αποκαλυπτικές για την ίδια την ανθρώπινη κατάσταση και για τους ακραίους τρόπους με τους οποίους προβάλουμε στα ζώα τις δικές μας επιθυμίες και αυταπάτες. Ένα σκοτεινό και αστείο φιλμ που μπορεί να μη δίνει εύκολες απαντήσεις, μας φέρνει όμως αντιμέτωπους με μερικές δύσκολες ερωτήσεις.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις και τις προβολές του Exile Room στο επίσημο site του