Buzz

Το εμπόριο γυναικών στο επίκεντρο την Κυριακή 16 Ιουνίου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

στα 10

Την Κυριακή 16 Ιουνίου στις 18:00, η διεθνής μη κερδοσκοπική οργάνωση Α21 διοργανώνει στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος εκδήλωση με θέμα: «Εμπορία γυναικών με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση».

Flix Team
Το εμπόριο γυναικών στο επίκεντρο την Κυριακή 16 Ιουνίου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Στην εκδήλωση με κεντρικό θέμα «Εμπορία γυναικών με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση» που διοργανώνει η μη κερδοσκοπική οργάνωση Α21, την Κυριακή 16 Ιουνίου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος. θα προβληθεί η ταινία «Zenaida» των Γιάννη Φώτου και Αλέξη Τσάφα από το 2015 που αφηγειται τη σκληρή, αληθινή ιστορία μιας κοπέλας από την Αφρική που στα 19 της χρόνια βρίσκεται εγκλωβισμένη σε μια αφιλόξενη ευρωπαϊκή μεγαλούπολη, επιβιώνει μοιράζοντας την καθημερινότητα της ανάμεσα στους πελάτες ενός σύγχρονου πορνείου και τις παραισθήσεις των ουσιών που της προσφέρουν αποδράσεις από το φρικτό παρόν αλλά της προκαλούν και εφιάλτες από το παρελθόν της στη μιζέρια της αφρικάνικης φαβέλας.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με τη συμμετοχή των Λητώς Καραγκούνη (Εκπροσώπου της Α21), Αντωνίας Ποθουλάκη- Διεθνούς Φιλοσοφικού Συμβούλου- Ψυχοθεραπεύτριας / Συγγραφέως του βιβλίου «Trafficking Εσωτερικές πορείες σε εκτός νόμου διαδρομές» και του σκηνοθέτη Αλέξη Τσάφα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Zenaida

Η Α21 είναι μια διεθνής, μη κερδοσκοπική οργάνωση που δραστηριοποιείται ενάντια στην εμπορία ανθρώπων. Συστάθηκε το 2008 στη Θεσσαλονίκη και πλέον δραστηριοποιείται σε 13 χώρες. Μοναδικός στόχος της οργάνωσης είναι η καταπολέμηση αυτού του εγκλήματος μέσα από την προστασία των θυμάτων, την ποινική δίωξη των σωματεμπόρων αλλά και την ευαισθητοποίηση των πολιτών με σκοπό την πρόληψη του φαινομένου. Στην Ελλάδα, η Α21 λειτουργεί ξενώνα φιλοξενίας αφιερωμένο αποκλειστικά στη φροντίδα των θυμάτων trafficking με κατάλληλα προγράμματα αποκατάστασης από το τραύμα. Παράλληλα, από το 2012, με πρωτοβουλία της Α21 έχει ξεκινήσει η 24ωρη τηλεφωνική Γραμμή Πληροφόρησης για την Εμπορία Ανθρώπων 1109, η οποία δέχεται ανώνυμες καταγγελίες για ύποπτα περιστατικά που σε συνεργασία με τις αρχές οδηγούν στον εντοπισμό θυμάτων.

Α21 | Περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site της Α21 ή στην επίσημη σελίδα της στο Facebook | Πληροφορίες: Λητώ Καραγκούνη - A21 Τμήμα Προγραμμάτων Ενημέρωσης, τηλέφωνο: 2310 537690, e-mail lito.k@a21.org

1109 Γραμμή Πληροφόρησης για την Εμπορία Ανθρώπων