Buzz

Την Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου, βλέπουμε όλοι μαζί σινεμά στην 3η Νύχτα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου

στα 10

Η 3η Νύχτα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου πραγματοποιείται φέτος online στις 20 Νοεμβρίου με την δωρεάν προβολή της ταινίας «The Audition»!

Flix Team
Την Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου, βλέπουμε όλοι μαζί σινεμά στην 3η Νύχτα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου

Το 61ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης τελείωσε, όμως οι online εκδηλώσεις με προβολές στο πλαίσιο της ετήσιας δραστηριότητάς του συνεχίζονται!

Tην Παρασκευή 20 Νοεμβρίου το Φεστιβάλ συμμετέχει στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης για την 3η Νύχτα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου και σας προσκαλεί να δείτε, από την ασφάλεια του σπιτιού σας, την ταινία «The Audition» της Ινα Βάισε, με πρωταγωνίστρια τη Νίνα Χος, στο ρόλο μιας δασκάλας βιολιού που παθαίνει εμμονή με έναν ταλαντούχο νεαρό μαθητή της σε σημείο που καταστρέφεται η προσωπική της ζωή.

european

Η 3η Νύχτα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου υλοποιείται από το πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη: MEDIA» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που στηρίζει τον οπτικοακουστικό τομέα στην Ευρώπη. Στην πρώτη της διοργάνωση το 2018, πραγματοποιήθηκε σε 34 κινηματογραφικές αίθουσες του δικτύου Europa Cinemas, σε 27 ευρωπαϊκές χώρες, προβάλλοντας συνολικά 21 ταινίες ενώ η 2η Νύχτα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου (2019) πραγματοποιήθηκε σε 54 κινηματογράφους σε χώρες της Ευρώπης με τη συμμετοχή περισσότερων από 14.500 θεατών.

Στόχος της Νύχτας Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου είναι να δείξει πώς η Ευρωπαϊκή Ένωση ωφελεί τη δημιουργική και πολιτιστική βιομηχανία, αλλά και την κοινωνία. Η πρωτοβουλία αυτή συνδέει κινηματογραφικές αίθουσες σε όλη την Ευρώπη και έχει, επίσης, ως στόχο να συμβάλει στην ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των ανθρώπων γύρω από μια κοινή ευρωπαϊκή ταυτότητα που βασίζεται στην ποικιλομορφία.

audition 607

Το «The Audition», σε σκηνοθεσία της Ινα Βάισε και σενάριο της σκηνοθέτη μαζί με τη Δάφνη Χαριζάνη αφηγείται την ιστορία της Ανα Μπρόνσκι, δασκάλας βιολιού σε ωδείο. Ενάντια στις συμβουλές των συναδέλφων της, ουσιαστικά επιβάλλει την προαγωγή ενός μαθητή της, του Αλεξάντερ, στον οποίο διακρίνει ένα σπάνιο μουσικό ταλέντο. Καθώς προετοιμάζει, με μεγάλη αφοσίωση, τον μαθητευόμενό της για τις τελικές εξετάσεις, αρχίζει να παραμελεί σταδιακά τον νεαρό γιο της Γιόνας, ο οποίος είναι επίσης μαθητής βιολιού. Με την ημέρα της τελικής ακρόασης να πλησιάζει, η Ανα πιέζει όλο και περισσότερο τον Αλεξάντερ, ζητώντας το τέλειο, με οποιοδήποτε κόστος…

Η online δωρεάν προβολή της ταινίας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου στις 20.00 μέσω της ιστοσελίδας του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Για το κοινό θα είναι διαθέσιμα 200 μηδενικά εισιτήρια, που θα δοθούν με σειρά προτεραιότητας. Το σύστημα κράτησης εισιτηρίων θα ανοίξει για το κοινό 15 λεπτά πριν από την έναρξη της προβολής (19:45).

Η ταινία σε διανομή της Danaos Films θα βγεί στις αίθουσες μέσα στο 2021.