Industry

Europa Cinemas: βλέποντας σινεμά στην Ευρώπη!

στα 10

Εχοντας ήδη αποτελέσει το πιο ισχυρό διεθνές δίκτυο κινηματογραφικών αιθουσών με σκοπό την ευρύτερη κυκλοφορία και προώθηση των ευρωπαϊκών ταινιών, το Europa Cinemas, με την υποστήριξη του προγράμματος Media, καλεί αίθουσες από ολόκληρη την Ευρώπη να γίνουν μέλη μιας κινηματογραφικής ευρωπαϊκής ένωσης!

Flix Team
Europa Cinemas: βλέποντας σινεμά στην Ευρώπη!

Ξεκινώντας από το 1992 την προσπάθεια δημιουργία ενός διεθνούς δικτύου κινηματογραφικών αιθουσών γιατην ευρύτερη κυκλοφορία των ευρωπαϊκών ταινιών, το Europa Cinemas πλέον επεκτείνεται σε 475 ευρωπαϊκές πόλεις και υποστηρίζει 827 αίθουσες και 2.055 οθόνες, με την υποστήριξη του MEDIA.

Οι κινηματογραφικές αίθουσες που επιθυμούν να γίνουν μέλη του δικτύου από τη νέα περίοδο (μετά την 1η Ιανουαρίου του2013) θα πρέπει να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής μέσω του διαδικτύου μέχρι τις 31 Αυγούστου, τις οποίεςη ειδική επιτροπή του Europa Cinemas θα εξετάσει μέχρι τον Οκτώβριο του 2012. Αιτήσεις μπορούν να υποβάλλουν αίθουσες από την Ελλάδα και τα υπόλοιπα 26 κράτη μέλη της ΕΕ, τις 3 χώρες του ΕΟΧ, την Ελβετίακαι την Κροατία.

  • Προθεσμία υποβολής αιτήσεων έως και 31 Αυγούστου 2012

Για την αίτηση συμμετοχής στο δίκτυο αιθουσών του Europa Cinemas, θα πρέπει αρχικά να στείλετεένα email στο info@europa-cinemas.org, με τα ακόλουθα στοιχεία:

  • Τίτλο και διεύθυνση της αίθουσας
  • Αριθμό οθονών
  • Επωνυμία, διεύθυνση, τηλέφωνο, fax, (με κωδικό χώρας και πόλης), email του διανομέα
  • Ονομα, επώνυμο, διεύθυνση και email του νομικού εκπροσώπου
  • Ονομα, επώνυμο και διεύθυνση email του υπευθύνου επικοινωνίας

Επειτα θα λάβετε ένα όνομα χρήστη και έναν κωδικό, ώστε να έχετε πρόσβαση στην περιοχή των μελών(member zone) της ιστοσελίδας του Europa Cinemas.

Αφού λάβετε τα παραπάνω στοιχεία, η αίτηση σας θα πρέπει να γίνει μέσω διαδικτύου στην περιοχή των μελών του Europa Cinemas.

Για να υποβάλετε την αίτηση σας μέσω της περιοχής των μελών, θα πρέπει να κάνετε τις εξής κινήσεις:

  • Να συμβουλευθείτε τις οδηγίες που θα σας έχουν σταλεί μαζί με τον κωδικό και το όνομα χρήστη.
  • Να συμπληρώστε τις πληροφορίες που ζητούνται σχετικά με την αίθουσα και την εταιρία διανομής, όπως τον προγραμματισμό της αίθουσας για το πρώτο τρίμηνο του 2012, τον οποίο μπορείτε να «ανεβάσετε» στην ιστοσελίδα σε ένα αρχείο λογιστικού φύλλου (π.χ. τύπου excel).
  • Να επικυρώσετε την αίτηση σας και να «κατεβάσετε» την φόρμα της αίτησης που έχει αυτόματα ολοκληρωθεί.

Στη συνέχεια θα πρέπει να στείλετε ένα αρχείο μέσω ταχυδρομείου, που θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει την εκτυπωμένη αίτηση (την οποία υποβάλατε στην περιοχή των μελών της ιστοσελίδας του Europa Cinemas) με ημερομηνία και υπογραφή, μαζί με μία λίστα των πρωτοβουλιών της κινηματογραφικής αίθουσας για το νεανικόκοινό, αντίγραφα των εκδόσεων στις οποίες έχει προχωρήσει η αίθουσα, αντίγραφο της φόρμας των αποδείξεων των εισιτηρίων (box office) για τον διανομέα, φωτογραφίες τόσο από την κινηματογραφική αίθουσα όσοκι από την εταιρία διανομής.

Περισσότερες πληροφορίες για την αίτηση σας μπορείτε να βρείτε στο επίσημο site των Europa Cinemas και στο e-mail info@europa-cinemas.org