Buzz

Τα Europa Cinemas βραβεύουν το Ολύμπιον και τις αίθουσες του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

στα 10

Tο βραβείο Καλύτερου Προγραμματισμού του δικτύου αιθουσών Europa Cinemas απονέμεται στις τέσσερις αίθουσες του Φεστιβάλ, Ολύμπιον, Παύλος Ζάννας, Τζον Κασαβέτης και Σταύρος Τορνές.

Flix Team
Τα Europa Cinemas βραβεύουν το Ολύμπιον και τις αίθουσες του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Το δίκτυο κινηματογράφων Europa Cinemas ανακοίνωσε τα ετήσια βραβεία του και ανάμεσά τους βρίσκεται το Ολύμπιον και η Αποθήκη 1 του Λιμανιού στη Θεσσαλονίκη, οι ετήσιες αίθουσες δηλαδή του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης υπό την επιμέλεια του προγραμματισμού της Γενικής Διευθύντριας του Φεστιβάλ Ελίζ Ζαλαντό και της ομάδας της.

Διαβάστε ακόμη: Best of 2020: Oταν οι μαρκίζες των σινεμά προσπάθησαν να μάς δώσουν κουράγιο

Οπως αναφέρει και η επίσημη ανακοίνωση των Europa Cinemas:

Το βραβείο Καλύτερου Προγραμματισμού πάει στην Ελίζ Ζαλαντό για την εξαιρετική δουλειά της στο Ολύμπιον και στην Αποθήκη 1 του Λιμανιού στη Θεσσαλονίκης. Το εξαώροφο κτίριο Ολύμπιον που στεγάζει τις αίθουσες Ολύμπιον και Παύλος Ζάννας είναι ένας από τους πιο εμβληματικούς χώρους στη Θεσσαλονίκη. Η Αποθήκη 1 φιλοξενεί τις αίθουσες Τζον Κασαβέτης και Σταύρος Τορνές και βρίσκεται στην προβλήτα του λιμανιού της πόλης, μια περιοχή αφιερωμένη στον πολιτισμό. Και οι δύο χώροι φιλοξενούν το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης κάθε Νοέμβριο. Προσπαθώντας πάντα να είναι καινοτόμοι και πρωτότυποι, αυτοί οι κινηματογράφοι προσφέρουν ένα διαφορετικό, ποιοτικό πρόγραμμα χρησιμοποιώντας την εμπειρία του φεστιβάλ και ένα ευρύ δίκτυο συνεργασιών, χορηγιών και συνεργασιών με τοπικούς, εθνικούς και διεθνείς οργανισμούς. Οι τρέχουσες προκλήσεις περιλαμβάνουν την προσέλκυση νεότερου κοινού, την οικοδόμηση ισχυρότερων σχέσεων με το κοινό και τη «μεταφορά» επισκεπτών πέρα από την κινηματογραφική εμπειρία συνδέοντας τον κινηματογράφο με κοινωνικές εκδηλώσεις και άλλες μορφές τέχνης (εικαστικές τέχνες, λογοτεχνία, κόμικς, φωτογραφία κ.λπ.).

ολύμπιον 607