Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων από το Euro Connection του Φεστιβάλ του Κλερμόν - Φεράν

INDUSTRY 10 SEP 2018  /  Flix Team

Πρόσκληση ενδιαφέροντος από το «Euro Connection», το φόρουμ συμπαραγωγής ταινιών μικρού μήκους του Φεστιβάλ του Κλερμόν - Φεράν, του σημαντικότερου για τις μικρού μήκους ταινίες στον κόσμο.

Το Ευρωπαϊκό φόρουμ συμπαραγωγής ταινιών μικρού μήκους «Euro Connection» το οποίο πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Αγοράς του Γαλλικού Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους του Κλερμόν - Φεράν (φέτος, από τις 5 έως τις 6 Φεβρουαρίου 2019) προσκαλεί τους ενδιαφέρομενους παραγωγούς και σκηνοθέτες να καταθέσουν τις αιτήσεις τους.

Κάθε χρόνο παρουσιάζονται μετά από επιλογή 13 σχέδια ταινιών μικρού μήκους από όλη την Ευρώπη. Η δράση περιλαμβάνει "pitching training workshop", "pitching sessions", συναντήσεις με επαγγελματίες και δικτύωση.

Βασική προϋπόθεση για την υποβολή της αίτησής σας είναι να πληρούνται τα κριτήρια επιλεξιμότητας που περιγράφονται στην πρόσκληση ενδιαφέροντος, όπως το να έχουν εξασφαλίσει τα υποβαλλόμενα σχέδια ταινιών μικρού μήκους, μερική χρηματοδότηση από τη χώρα προέλευσής τους. Δεν απαιτείται συγκεκριμένο ποσό χρηματοδότησης, ωστόσο, η μερική αυτή χρηματοδότηση θα πρέπει να προέρχεται από κάποιο οργανισμό (και να αφορά σε επιχορήγηση σεναρίου, ενίσχυση της παραγωγής, κρατική ή τοπική κυβερνητική ενίσχυση, επένδυση τηλεοπτικού σταθμού, χρηματικό βραβείο από οργανισμό ή διαγωνισμό κλπ). Συμμετοχές σε είδος ή επένδυση της εταιρείας παραγωγής δεν μπορούν να θεωρηθούν έγκυρες.

Αναζητήστε εδώ περισσότερες πληροφορίες, αναλυτικά τα κριτήρια επιλεξιμότητας και η διαδικασία επιλογής, καθώς και τη σχετική αίτηση.

Υποβολή αιτήσεων για το πρώτο στάδιο προεπιλογής γίνονται δεκτές μέχρι τις 20 Οκτωβρίου 2018 στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (ΕΚΚ) στο e-mail: stavroula.geronimaki@gfc.gr με κοινοποίηση στο info@gfc.gr.

Η συμπληρωμένη σχετική αίτηση είναι αναγκαίο να συνοδεύεται από το σενάριο της ταινίας στην ελληνική γλώσσα (ταινία μικρού μήκους: κινουμένων σχεδίων, δημιουργικό ντοκιμαντέρ, ταινία μυθοπλασίας).

Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στο flix.gr, συμφωνείτε στην εγκατάσταση cookies στον υπολογιστή σας. Μάθετε περισσότερα.