Industry

Η Ενωση Τεχνικών Ελληνικού Κινηματογράφου & Τηλεόρασης για τα μέτρα στήριξης εργαζομένων

στα 10

Με δελτίο Τύπου η Ε.Τ.Ε.Κ.Τ. –Ο.Τ αναδεικνύει τον αποκλεισμό εργαζομένων του σινεμά από τα κρατικά μέτρα στήριξης λόγω της υγειονομικής κρίσης.

Flix Team
Η Ενωση Τεχνικών Ελληνικού Κινηματογράφου & Τηλεόρασης για τα μέτρα στήριξης εργαζομένων

Σε συνέχεια των αντιδράσεων των επαγγελματικών σωματείων για εξαιρέσεις εργαζομένων από τα κρατικά μέτρα στήριξης εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης, η Ενωση Τεχνικών Ελληνικού Κινηματογράφου & Τηλεόρασης ενημερώνει για αποκλεισμό εργαζόμενων τεχνικών τόσο από τα μέτρα υπέρ των ανέργων όσο και τα μέτρα στήριξης μέσω του επιδόματος των 800 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη: Ανοιχτή επιστολή Ενωσης Ελληνικού Ντοκιμαντέρ, Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών, Ενωσης Σκηνοθετών και Παραγωγών Ελληνικού Κινηματογράφου και Ενωσης Τεχνικών Ελληνικού Κινηματογράφου & Τηλεόρασης για τους πληττόμενους στο ελληνικό σινεμά


Διαβάστε αυτούσιο το Δελτίο Τύπου της ΕΤΕΚΤ-ΟΤ:

Δελτίο Τύπου για τα μέτρα στήριξης εργαζομένων με την νέα ΚΥΑ

Η ΚΥΑ που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ στις 22/4, είναι ακόμα ένα επικοινωνιακό πυροτέχνηματης κυβέρνησης.

Δεν λύνει κανένα πρόβλημα και δεν στηρίζει τους πληττόμενους εργαζόμενους τεχνικούςτου Κινηματογράφου και της Τηλεόρασης.

Το έκτακτο επίδομα θα μπορούν να το πάρουν μόνο όσοι:

  • Έχουν λάβει το εποχικό επίδομα για την περίοδο Σεπτεμβρίου2019 - Νοεμβρίου2019.
  • Εξαιρούνται όσοι είναι δικαιούχοι και έλαβαν ή λαμβάνουν ή θα λάβουν επίδοματακτικής ανεργίας εντός του διαστήματος από 1/1/2020 μέχρι και 30/4/2020.

Οι προϋποθέσεις εξαιρούν την πλειονότητα των εργαζομένων στον χώρο μας, καθώςκριτήρια του εποχικού επιδόματος με ένσημα από το 2018 έρχονται να «φορεθούν» στηνκρίση του COVID-19 το 2020!!!!!!!!

Επίσης, όσοι ήταν σε επιδοτούμενη ανεργία από τον 9ο έως τον 12ο μήνα του 2019 δενμπορούσαν να ενταχθούν στο εποχικό επίδομα και άρα κι αυτοί οι εργαζόμενοι μένουνεκτός του έκτακτου επιδόματος των 800 ευρώ.

Δεν είναι δυνατόν σε μια πανδημία να μπαίνουν κριτήρια από άλλες χρονικές περιόδουςκαι να τα βαφτίζει η Κυβέρνηση μέτρα στήριξης των εργαζομένων !!!

Η αντιπρόταση της Ε.Τ.Ε.Κ.Τ. –Ο.Τ. σε αυτή την απαράδεκτη και με πολλές εξαιρέσεις ΚΥΑείναι να ενταχθούν στο έκτακτο επίδομα οι Τεχνικοί Κινηματογράφου και Τηλεόρασης μεβάση το μητρώο του εποχικού επιδόματος του ΟΑΕΔ από το 2010 έως σήμερα και ασχέτωςχρονιάς επιδότησης του εργαζόμενου.

Πάγιο αίτημα των εργαζομένων του χώρου είναι η Κυβέρνηση να νομοθετήσει 6μηνη καιγια όσο καιρό καταστεί αναγκαίο, επιδοτούμενη ανεργία για όλους τους επαγγελματίεςεργαζόμενους του χώρου καθ’ ότι οι επιπτώσεις από τον COVID-19 στον οπτικοακουστικόχώρο θα είναι μακροχρόνιες και το έκτακτο βοήθημα των 800 ευρώ δεν λύνει το πρόβλημαπου δημιουργείται.


Διαβάστε ακόμη: Ανοιχτή επιστολή της Πανελλήνιας Ενωσης Αιθουσαρχών για το μέλλον των κινηματογραφικών αιθουσών