Industry

Η Ενωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ για τις εξελίξεις στο χώρο του Πολιτισμού

στα 10

Με δελτίο Τύπου η Ενωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ καταδικάζει τη βία απ' όπου κι αν προέρχεται και ζητάει από την Λίνα Μενδώνη να αναλάβει ηθική και πολιτική ευθύνη.

Flix Team
Η Ενωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ για τις εξελίξεις στο χώρο του Πολιτισμού

Με δελτίο Τύπου η Ενωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ καταδικάζει τη βία απ' όπου κι αν προέρχεται και ζητάει από την Λίνα Μενδώνη να αναλάβει ηθική και πολιτική ευθύνη «ως προς την επιλογή αλλά και τις διαδικασίες τοποθέτησης του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου στη συγκεκριμένη θέση.»


Ανακοίνωση του ΔΣ της Ενωσης Ελληνικού Ντοκιμαντέρ

Το ΔΣ της ΕΕΝ αποφάσισε κατά πλειοψηφίαν τα εξής:

Μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών, σχετικά με τις βαρύτατες κατηγορίεςπου απευθύνονται από τις δικαστικές αρχές στον τέως καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικούθεάτρου και μετά τη συνέντευξη τύπου της Υπουργού Πολιτισμού, διαμορφώθηκε μια μεγάλησυζήτηση στους κόλπους του ΔΣ της Ένωσης Ελληνικού Ντοκιμαντέρ και του φόρουμ της(hellasdoc) στην οποία οι συμμετέχοντες εκφράστηκαν με πολυφωνία απόψεων καιπροβληματισμών.

Κοινό σημείο συνάντησης όμως όλων μας, είναι οι βασικές αξίες που μοιραζόμαστε και πουκαθορίζουν τελικά μια κοινή θέση απέναντι στα πρόσφατα γεγονότα:Καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας όπως και κάθε κατάχρηση εξουσίας με οποιοδήποτε σκοπό. Ηδικαιοσύνη είναι ο μοναδικός θεσμός που μπορεί να ετυμηγορήσει απέναντι σε αυτές τιςκατηγορίες. Οι μικροκομματικές σκοπιμότητες και διαμάχες που στήνονται εις βάρος εντέλει τωνθυμάτων συσκοτίζουν το δράμα που βιώνουν.

Πιστεύουμε ότι κάθε υπουργός, και εν προκειμένω η κυρία Μενδώνη, οφείλει να επιδείξειαίσθημα ευθιξίας και να αναλάβει την ηθική και πολιτική ευθύνη ως προς την επιλογή αλλά καιτις διαδικασίες τοποθέτησης του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου στησυγκεκριμένη θέση. Ο Πολιτισμός είναι πάνω από κάθε σκοπιμότητα, συμφέρον, πολιτική ήάλλα συμφέροντα. Και αυτό πρέπει να το υπερασπιζόμαστε.

Ως ντοκιμαντεριστές, ας κινητοποιηθούμε θέτοντας την τέχνη μας στον κοινό αγώνα γιαπερισσότερο πολιτισμό, ανθρώπινη αξιοπρέπεια και σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ας πάρουμε θέση με τα έργα μας, σε όλον αυτόν τον αγώνα που γίνεται σήμερα, για μιακοινωνία χωρίς βία, έμφυλα ισότιμη και δίκαιη.

Το ΔΣ της ΕΕΝ
Αθήνα 24022021

Μαριάννα Οικονόμου - πρόεδρος
Άγγελος Κοβότσος - αντιπρόεδρος
Αννέτα Παπαθανασίου - ταμίας
Μάρκος Γκαστίν - μέλος
Βάσω Πατρούμπα - μέλος