Buzz

Εναρξη προβολών στο Exile Room με μια ταινία που θα σας ραγίσει την καρδιά

στα 10

Ξεκινάει και φέτος τις καθιερωμένες προβολές του το Exile Room, η πιο ανήσυχη ταινιοθήκη της Αθήνας, με ιδανική ταινία έναρξης το «Blood Brother» του Στιβ Χούβερ, ένα ντοκιμαντέρ - εμπειρία, που είναι μαθηματικώς αδύνατον να σε αφήσει ασυγκίνητο.

Flix Team
Εναρξη προβολών στο Exile Room με μια ταινία που θα σας ραγίσει την καρδιά

«Μπορείς να κατηγορήσεις το "Blood Brother", πρώτο ντοκιμαντέρ του Στιβ Χούβερ για πολλά πράγματα. Οπως, για παράδειγμα, για το γεγονός πως είναι υπερβολικά όμορφα γυρισμένο, σε αναντιστοιχία με την «ασχήμια» όσων καταγράφει. Ή πως φλερτάρει επικίνδυνα με το exploitation, αφήνοντας την κάμερα να στέκεται με επαναλαμβανόμενη ηδονή πάνω στα πρόσωπα ανθρώπων που υποφέρουν. Ή πως τελικά είναι τόσο πολύ μελοδραματικό, που ριψοκινδυνεύει να σε κάνει να σπαράξεις από το κλάμα, χάνοντας το νόημα της αφύπνισης την οποία τόσο υπερβολικά επιθυμεί. Ναι, το 'Blood Brother΅ είναι όλα τα παραπάνω και ίσως ακόμη περισσότερα. Και, ενώ δύσκολα κάποιος θα μπορέσει να ανγοήσει το πονηρό interaction που αναπτύσσει με τον θεατή, δεν υπάρχει κανείς που να μην παραδεχτεί πως μετά το τέλος του δεν βίωσε μια καθαρτική, υπέροχη εμπειρία από αυτές που είναι ικανές να σου αλλάξουν τη ζωή.»

Ετσι ξεκινούσε η κριτική του Flix μετά την προβολή του «Blood Brother» (διαβάστε την ολόκληρη εδώ) στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, σε μια από αυτές τις στιγμές που μια ολόκληρη κινηματογραφική αίθουσα δεν ντρέπεται να αφήσει τα δάκρυα να κυλήσουν σε μια σχεδόν κοσμική, λυτρωτική εμπειρία.

2

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή...

Ο νεαρός Ρόκι Μπράατ ήταν ακόμα ένας Αμερικανός τουρίστας που επισκέφθηκε την Ινδία αναζητώντας εξωτικές συγκινήσεις. Εκεί που περιπλανιόταν άσκοπα από πόλη σε πόλη, ανακάλυψε όμως ένα μικρό χωριό που θα άλλαζε οριστικά τη ζωή του: ένα ορφανοτροφείο για παιδιά με HIV, μια θλιμμένη λιλιπούπολη που τον έκανε να εγκαταλείψει τα πάντα, να εγκατασταθεί μόνιμα στην Ινδία και να αφοσιωθεί ολόψυχα στη φροντίδα της. Σοκαρισμένος με την απόφασή του, ο σκηνοθέτης και κολλητός του φίλος, Στιβ Χούβερ, τον ακολούθησε για πέντε ολόκληρα χρόνια, καταγράφοντας την απρόσμενη αυτή αλλαγή πορείας. Γόνος μιας αδιάφορης οικογένειας, ο Ρόκι θα έβρισκε στα ανεπιθύμητα αυτά παιδιά την αγάπη που του έλειπε και που τελικά αποδείχτηκε αρκετά ισχυρή για να καταπολεμήσει τις αναρίθμητες καθημερινές δυσκολίες που θα συναντούσε στο δρόμο του, ανοίγοντας έναν θαυμαστό καινούργιο κόσμο.

Το «Blood Brother» κέρδισε το βραβείο κοινού στο Φεστιβάλ του Σάντανς και από τότε ταξιδεύει σε όλον τον κόσμο, κερδίζοντας φανατικούς θαυμαστές και συμπληρώνοντας στην προσπάθεια του Ρόκι για να προσφέρει μια καλύτερη ζωή στην καινούρια του οικογένεια.

Ακούγεται μελοδραματικό, αλλά μερικές φορές η ίδια η αλήθεια ξεπερνάει ακόμη και το πιο υπερβολικό μελόδραμα...


Δείτε δωρεάν (σε αγγλική γλώσσα με ελληνικούς υπότιτλους) το «Blood Brother» την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου στις 21.00 στο Exile Room (Αθηνάς 12, Μοναστηράκι, 3ος όροφος, τηλ 210 3223395) και διαβάστε περισσότερα για τις φετινές προβολές του.

Διαβάστε ακόμη: