Φεστιβάλ / Βραβεία

Εναρξη καταθέσεων για το 9ο Φόρουμ Συμπαραγωγών Crossroads

στα 10

Για ένατη χρονιά το Φόρουμ Συμπαραγωγών Crossroads περιμένει τα σχέδια ταινιών που, στο πλαίσιο του 54ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, θα αναζητήσουν συμπαραγωγή και θα διεκδικήσουν τα βραβεία του.

Flix Team
Εναρξη καταθέσεων για το 9ο Φόρουμ Συμπαραγωγών Crossroads

Στόχος του Crossroads είναι να υποστηρίξει τους παραγωγούς ταινιών μυθοπλασίας μεγάλου μήκους, που σχετίζονται με τις περιοχές της Μεσογείου της Νοτιοανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης.

Χαρακτηριστικά στοιχεία καταλληλότητας θα είναι παραγωγές ή συμπαραγωγές από χώρες αυτών των περιοχών ή ταινίες των οποίων συγκεκριμένα στοιχεία της ιστορίας τους συνδέονται με αυτές τις γεωγραφικές περιοχές.

Οι παραγωγοί των κινηματογραφικών σχεδίων θα έχουν την δυνατότητα να παρουσιάσουν και να συζητήσουν τα σχέδιά τους επίσημα και ανεπίσημα με συμπαραγωγούς, διανομείς, εκπροσώπους εταιριών πωλήσεων (sales agents) και ειδικούς κορυφαίων τομέων παραγωγής.

Οι χώρες που έχουν την δυνατότητα να καταθέσουν πρόταση στο Crossroads είναι οι: Αίγυπτος, Αλβανία, Αλγερία, Βοσνία & Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Γαλλία, Ελλάδα, Ιορδανία, Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία, Κροατία, Κύπρος, Λίβανο, Λιβύη, Μάλτα, Μαρόκο, Μαυροβούνιο, Ουγγαρία, Παλαιστίνη, ΠΓΔΜ, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Συρία, Τουρκία, Τυνησία.

Οι ειδικοί επαγγελματίες προσκεκλημένοι είναι παραγωγοί, sales agents, εκπρόσωποι Κινηματογραφικών Ταμείων και Φεστιβάλ, Ινστιτούτων και Οργανισμών απ’ όλον τον κόσμο.

Κάθε χρόνο η κριτική επιτροπή του Crossroads βραβεύει ένα κινηματογραφικό σχέδιο.

Τα βραβεία του Crossroads συμπεριλαμβάνουν το μεγάλο βραβείο συμπαραγωγής της εταιρίας Two Thirty Five προσφέροντας υπηρεσίες post-production (εικόνα & ήχο). Επιπλέον ο παραγωγός του βραβευμένου σχεδίου κερδίζει διαπίστευση για το Producer’s Network, του Φεστιβάλ των Καννών 2014. Η κριτική επιτροπή δίνει και το βραβείο περαιτέρω ανάπτυξης από το CNC (Centre National du Cinema et de l’ Image Animée) αξίας 7.000 ευρώ. Το Sofia Meetings του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σόφιας επιλέγει ένα κινηματογραφικό σχέδιο για να παρουσιαστεί στα πλαίσιά του το 2014, το Μεσογειακό Ινστιτούτο Κινηματογράφου (ΜΙΚ) βραβεύει με μια υποτροφία ένα κινηματογραφικό σχέδιο για να παρακολουθήσει το Script 2 Film Workshop που διοργανώνει και η συμβουλευτική εταιρία Initiative Film (Γαλλία) προσφέρει τις υπηρεσίες της σε ένα ελληνικό σχέδιο της επιλογής της.

Στις ολοκληρωμένες ταινίες του Crossroads συμπεριλαμβάνονται οι «Youth» του Τομ Σόβλα, «When I Saw You» της Ανμαρί Γιασίρ, «Beyond the Hill» του Εμίν Αλπέρ, «Man at Sea» του Κωνσταντίνου Γιάνναρη, «Μαχαιροβγάλτης» του Γιάννη Οικονομίδη, «Αμνηστία» του Μπουγιάρ Αλιμάνι, «The Future Lasts Forever» του Οζκάν Αλπέρ και άλλες.

Καλλιτεχνική διευθύντρια του Crossroads είναι η Μαρί - Πιερ Μασιά, ενώ το Φόρουμ Συμπαραγωγών συνεργάζεται με τους Two Thirty Five, CNC, Producer’s Network, Sofia Meetings, MFI Script 2 Film Workshops, Initiative Films, Festival Scope, ACE και υποστηρίζεται από το πρόγραμμα MEDIA.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το 9ο Φόρουμ Συμπαραγωγών Crossroads που θα διεξαχθεί φέτος από τις 5 έως και τις 9 Νοεμβρίου είναι η 31η Ιουλίου 2013 και όλες οι πληροφορίες καθώς και η ηλεκτρονική αίτηση μπορούν να βρεθούν στην επίσημη ιστοσελίδα του Φεστιβάλ, ενώ περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την διαδικασία υποβολής αίτησης, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη συντονίστρια του Crossroads Αγγελική Βέργου στο 210 8706005 ή στο vergou@filmfestival.gr

Διαβάστε εδώ περισσότερα για τα βραβεία του 8ου Φόρουμ Συμπαραγωγών Crossroads.