Buzz

Ο Ελτον Τζον καταγγέλλει την υποκρισία της Καθολικής Εκκλησίας - και για λόγους πολύ προσωπικούς

στα 10

Το Βατικανό εισπράττει από το «Rocketman» αλλά αρνείται την ουσία του;

Ο Ελτον Τζον καταγγέλλει την υποκρισία της Καθολικής Εκκλησίας - και για λόγους πολύ προσωπικούς

Κανείς, ποτέ δεν θα πει ότι το Βατικανό δεν έχει εξαιρετικό επιχειρηματικό πνεύμα. Σ' αυτό το πλαίσιο, το 2019, επένδυσε 4,5 εκ. δολάρια σε δύο κινηματογραφικές ταινίες, το «Men In Black: International» και το «Rocketman», τη θαυμάσια βιογραφία του Ελτον Τζον, με τον Τάρον Ετζερτον να θριαμβεύει στο ρόλο του παθιασμένου, εκκεντρικού, εμβληματικού μουσικού. Το «Rocketman» που, μετά την επίσημη πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ Καννών βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες (αχ) τον Μάιο 2019, σημείωσε μεγάλη εμπορική επιτυχία, συγκεντρώνοντας έσοδα 192 εκ. δολαρίων διεθνώς, έχοντας κοστίσει 40 εκ. δολάρια και κερδίζοντας, επιπλέον, το Οσκαρ Καλύτερου Τραγουδιού. Να θυμηθούμε ότι αυτή ήταν και η πρώτη mainstream αμερικανική ταινία που μας χάρισε μια όμορφη, αυθεντική σκηνή γκέι σεξ.

Διαβάστε ακόμη: Ο Ελτον Τζον δεν ήθελε μία «κατάλληλη» ταινία για τη ζωή του

Αυτή είναι κι η βασική αιτία της οργής του Ελτον Τζον, μετά την ανακοίνωση, τη Δευτέρα, 15 Μαρτίου, ότι το Βατικανό παραμένει κατά του γάμου ομοφύλων. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Καθολικής Εκκλησίας, «Η ευλογία των γάμων ομοφύλων δεν μπορεί να θεωρηθεί έννομη, παρότι η κοινότητα των Χριστιανών και οι ιερείς της ενθαρρύνονται να καλωσορίζουν με σεβασμό κι ευαισθησία ανθρώπους με ομοφυλοφιλικές τάσεις.» Στη δήλωση αναφέρεται πώς, κατά την Καθολική διδασκαλία, ο γάμος μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας είναι μέρος του σχεδίου του Θεού και στοχεύει στη δημιουργία παιδιών, άρα, καθώς η ένωση ομοφύλων δεν οδηγεί στην τεκνοποίηση, η Καθολική Εκκλησία δεν μπορεί να ευλογήσει μια τέτοια σχέση - και άλλα χειρότερα, όπως ότι «ο Θεός δεν ευλογεί την αμαρτία, ευλογεί τον αμαρτωλό, ώστε ν' αναγνωρίσει ότι αποτελεί μέρος του σχεδίου Του και να Του επιτρέψει να τον αλλάξει.»

rocketman 607Rocketman

Η αντίδραση του Ελτον Τζον, ανέκαθεν ατρόμητου, έτσι κι αλλιώς, έρχεται με ορμή και... πρακτικές βάσεις: «Πώς μπορεί το Βατικανό ν' αρνείται να ευλογήσει το γάμο ομοφύλων γιατί αποτελεί "αμαρτία", την ώρα που ευχαρίστως βγάζει κέρδος από την επένδυση εκατομμυρίων στο "Rocketman" - μια ταινία που γιορτάζει την ευτυχία που εγώ βρήκα, στο γάμο μου με τον Ντέιβιντ;». Δείτε τη δήλωσή του παρακάτω.