Industry

Οι Αρης Καπλανίδης και Ηλίας Ρουμελιώτης δημιούργησαν το σποτ του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου

στα 10

Οι βραβευμένοι animators της μικρού μήκους ταινίας «Από το Μπαλκόνι» σκηνοθέτησαν το σποτ του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου το οποίο θα προβάλλεται κατά τη διάρκεια του 62ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Flix Team
Οι Αρης Καπλανίδης και Ηλίας Ρουμελιώτης δημιούργησαν το σποτ του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου ανέθεσε στον Aρη Καπλανίδη και τον Ηλία Ρουμελιώτη τη δημιουργία του σποτ που θα προβάλλεται κατά τη διάρκεια του 62ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Η ανάθεση αυτή απορρέει από την περυσινή πρωτοβουλία του ΕΚΚ να στηρίζει κάθε χρόνο βραβευμένους δημιουργούς στο φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας απευθυνόμενο σε αυτούς για το προωθητικό του σποτ. Φέτος στη Δράμα, ο Αρης Καπλανίδης και ο Ηλίας Ρουμελιώτης ήρθαν δυναμικά στο προσκήνιο του ελληνικού animation με την ταινία «Από το Μπαλκόνι».

Διαβάστε ακόμα: 62ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης: τo φεστιβάλ επιστρέφει στο σπίτι του

Οι Αρης Καπλανίδης και Ηλίας Ρουμελιώτης είναι σκηνοθέτες, σεναριογράφοι και animators. Δημιουργοί της μικρού μήκους ταινίας animation «Από το Μπαλκόνι» (Soul Productions, EKK - 2021) που έχει τιμηθεί με 9 βραβεία στο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, τις Νύχτες Πρεμιέρας και το Animasyros ενώ συνεχίζει την πορεία της σε διεθνή φεστιβάλ. Εχουν γυρίσει αρκετές μικρού μήκους ταινίες μεταξύ των οποίων οι: «Air Co.», «Πισωγυρίσματα» και «Βλέπω στον Υπνο μου Αφροδίτες», ενώ το 2015 κυκλοφόρησαν την μεγάλου μήκους κωμωδία «Η Ζωή Ενταύθα».

Από το 2019 έχουν ιδρύσει την εταιρία BrosInArts Animation Studios και ασχολούνται αποκλειστικά με το animation μυθοπλασίας έχοντας ήδη αρκετές δουλειές σε δική τους σκηνοθεσία και concept, με ταινίες μικρού μήκους, μουσικά βίντεο και διαφημιστικά. Τώρα ετοιμάζουν την επόμενη μεγάλου μήκους ταινία τους: Ενα animation ντοκιμαντέρ από την σκοπιά των γυναικών που βίωσαν την Μικρασιατική Καταστροφή του 1922.

Δείτε το σποτάκι παρακάτω.