Industry

«Εγώ κι Εσύ», ο Νικολό Αμανίτι κι ο Μπερνάρντο Μπερτολούτσι

στα 10

Το Flix, η Odeon και οι Εκδόσεις Καστανιώτη σας κάνουν δώρο αντίτυπα του βιβλίου που μπορείτε αυτές τις μέρες να απολαύσετε στις αίθουσες.

Flix Team
«Εγώ κι Εσύ», ο Νικολό Αμανίτι κι ο Μπερνάρντο Μπερτολούτσι

H μεγάλη επιστροφή του μαέστρο Μπερνάρντο Μπερτολούτσι, μετά από 10 σχεδόν χρόνια κινηματογραφικής απουσίας είναι μία «κλειστή», προσωπική ταινία, τρυφερή και γοητευτική. Για να γίνει, δε συντέλεσε μόνο η δημιουργικότητα του Μπερτολούτσι, αλλά και το ευαίσθητο, παράξενο μυθιστόρημα του Νικολό Αμανίτι στο οποίο βασίστηκε και που ήδη, σχηματίζει στις σελίδες του, ένα σύμπαν σκοτεινό αλλά γεμάτο πάθος, δυο ήρωες σκληρούς αλλά κι ευαίσθητους κι αληθινούς, μια ιστορία μοναχική που απευθύνεται σε όλους.

Με την πρόφαση μιας εκδρομής για σκι που διοργανώνει το σχολείο του, ο δεκατετράχρονος Λορέντζο βρίσκει την αφορμή να κρυφτεί στο υπόγειο της πολυκατοικίας του, μακριά από την πίεση των γονιών του να είναι κοινωνικός και «φυσιολογικός», ήρεμος ανάμεσα στα βιβλία και τη μουσική του και ένα τεράριουμ με μυρμήγκια. Μόνο που η πολυπόθητη ηρεμία του δεν θα κρατήσει πολύ αφού η αποξενωμένη ετεροθαλής αδελφή του θα εμφανιστεί για να βρει στον ξεχασμένο κόσμο της αποθήκης μερικά πράγματα που της ανήκουν και θα μείνει για να προσπαθήσει να ξεφύγει από τον εθισμό της στην ηρωίνη.

bookcover

Διάσημος για μεγάλες σε μέγεθος και σύλληψη ταινίες, συχνά ακόμη κι επικές, ο Μπερνάρντο Μπερτολούτσι είναι επίσης ένας σκηνοθέτης που του αρέσει να εστιάζει σε μικρές, «κλειστές» προσωπικές ιστορίες. Κι αν ένα διαμέρισμα υπήρξε στο παρελθόν το κέντρο ταινιών του όπως «Το Τελευταίο Τανγκό στο Παρίσι», ή το «The Dreamers», εδώ πηγαίνει τα πράγματά ακόμη πιο μακριά, κρατώντας μόλις δύο ήρωες και κλείνοντας τους σε ένα υπόγειο, το οποίο εγκαταλείπουν ελάχιστες φορές μέσε σε εφτά μέρες.

O Νικολό Αμανίτι κυκλοφόρησε το μυθιστόρημα «Εγώ κι Εσύ» το 2011. Γεννημένος στη Ρώμη, θεωρείται ο σημαντικότερος Ιταλός συγγραφέας της γενιάς του και το μυθιστόρημά του «Εγώ δεν Φοβάμαι», μια από τις εμπορικότερες επιτυχίες της σύγχρονης ιταλικής λογοτεχνίας (πούλησε μόνο στην Iταλία πάνω από 800.000 αντίτυπα).

Οι Εκδόσεις Καστανιώτη που εξέδωσαν το «Εγώ κι Εσύ» στα ελληνικά (σε μετάφραση του Ανταίου Χρυσοστομίδη), η Odeon που διανέμει την ταινία στους κινηματογράφους και το Flix έχουν για σας ένα προσωπικό δώρο: τρία αντίτυπα του μυθιστορήματος για να συντροφεύσουν το χειμώνα σας! Για να διεκδικήσετε ένα από αυτά, στείλτε email στο win@flix.gr, με το ονοματεπώνυμό σας, σημειώνοντας οπωσδήποτε στο θέμα «Εγώ κι Εσύ». Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει μέχρι και την Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου και οι νικητές της κλήρωσης θα ενημερωθούν με email.

Η ταινία «Εγώ κι Εσύ» προβάλλεται στις αίθουσες από την Odeon, από την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Εγώ κι Εσύ» του Μπερνάρντο Μπερτολούτσι.

poster