Buzz

Από την «Αυγή» του Μουρνάου, ως το «Speed»! Αυτές είναι οι 11 ταινίες-αναφορές του Κρίστοφερ Νόλαν για το «Dunkirk»

στα 10

Λιγότερο από δυο μήνες πριν το «Dunkirk» βγει στις αίθουσες, ο Κρίστοφερ Νόλαν μοιράζεται τις ταινίες που τον επηρέασαν - κι είναι διαδοχικές εκπλήξεις!

Από την «Αυγή» του Μουρνάου, ως το «Speed»! Αυτές είναι οι 11 ταινίες-αναφορές του Κρίστοφερ Νόλαν για το «Dunkirk»

Το «Dunkirk», η νέα ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν, είναι βασισμένη στην «Επιχείρηση Ντιναμό», μια αποστολή διάσωσης 198.000 Βρετανών και 140.000 Γάλλων και Βέλγων στρατιωτών, οι οποίοι είχαν αποκοπεί από τις μονάδες τους και περικυκλωθεί από τους Ναζί στη βόρεια Γαλλία, κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Η ταινία έχει ημερομηνία εξόδου στις αμερικανικές αίθουσες τις 21 Ιουλίου του 2017 (στην Ελλάδα στις 24 Ιουλίου από την Tanweer), με επικεφαλής του καστ τον Τομ Χάρντι, ενώ την ομάδα συμπληρώνουν οι Κένεθ Μπράνα, Μαρκ Ράιλανς, Σίλιαν Μέρφι - ακόμα και ο Χάρι Στάιλς των One Direction.

Δείτε ακόμη: «We shall never surrender». Νέο επικό τρέιλερ για το «Dunkirk» του Κρίστοφερ Νόλαν

Στο πλαίσιο της προώθησης της ταινίας, ο Κρίστοφερ Νόλαν μοιράστηκε με το γαλλικό allocine τις 11 ταινίες που χρησιμοποιήσε ως αναφορά, στο σχεδιασμό και τη δημιουργία του «Dunkirk». Δείτε τις παρακάτω με τα trailers τους, συνδέστε τις στο μυαλό σας, χρησιμοποιήστε τη φαντασία σας και περιμένετε ως τις 24 Ιουλίου, για να εκπλαγείτε, ούτως ή άλλως, από τον Κρίστοφερ Νόλαν.

Speed, 1994, Γιαν ντε Μποντ «Για τον αγωνιώδη ρυθμό του, κόντρα στο ρυθμό του ρολογιού.»


Alien, 1979, Ρίντλεϊ Σκοτ «Μια κλασική ταινία αγωνίας.»


Το Μεροκάματο του Τρόμου, 1953, Ανρί-Ζορζ Κλουζό «Αλλη μια κλασική ταινία αγωνίας...»


Foreign Correspondent, 1940, Αλφρεντ Χίτσκοκ «Για τη βιρτουοζιτέ της απεικόνισης της βύθισης ενός αεροπλάνου στην ανοιχτή θάλασσα.»


Unstoppable, Τόνι Σκοτ, 2010 «Αδυσώπητη χρήση του σασπένς σε λεπτογραμμένη αφήγηση.»


Η Μάχη του Αλγερίου, 1966, Τζίλο Ποντεκόρβο «Μια ταινία με διαχρονική αφήγηση και ειλικρίνεια.»


Chariots of Fire, 1980, Χιου Χάντσον «Εικαστική μεγαλοπρέπεια.»


Ουδέν Νεώτερον από το Δυτικό Μέτωπο, 1930, Λούις Μάιλστοουν «Μια ταινία που δείχνει πόσο ο πόλεμος ισοπεδώνει την ανθρωπιά.»


Ryan's Daughter, 1970, Ντέιβιντ Λιν «Για τις παραλίες της, τις χτυπημένες από τα κύματα.»


Η Αυγή, 1927, Φρίντριχ Βίλχελμ Μουρνάου «Η γεωγραφία, η αφήγηση και η θεματική προσφέρουν ένα θέαμα απίστευτο που αποτελεί πηγή έμπνευσης.»


Greed, 1924, Εριχ φον Στροχάιμ


Διαβάστε ακόμη:

Dunkirk poster 607