Buzz

«Dune»: τα character-posters ξεσήκωσαν αμμοθύελλες

στα 10

Δύο χρόνια περιμένουν οι φανς το sci-fi έπος του Ντενί Βιλνέβ. Με την κυκλοφορία των character posters και την αντίστροφη μέτρηση για την πρεμιέρα στη Βενετία, ξεσηκώθηκαν ακόμα περισσότερο. Απολαύστε τα...

«Dune»: τα character-posters ξεσήκωσαν αμμοθύελλες

Αντίστροφη μέτρηση για το πολυαναμενόμενο «Dune», που θα κάνει την πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας σε πολύ λίγο και μετά θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες 1η Οκτωβρίου. Μετά από μία καθυστέρηση, λόγω πανδημίας, 1 1/2 χρόνου, ο Ντενί Βιλνέβ θα δει την πρεμιέρα του σε μεγάλη οθόνη, παρόλο που η μοίρα της τη θέλει να γίνεται άμεσα διαθέσιμη και στην μικρή: η απόφαση της Warner τον Δεκέμβριο του 2020 άλλαξε το τοπίο.

Διαβάστε κι αυτό: «Παράλληλες Μητέρες»: η νέα ταινία του Πέδρο Αλμοδόβαρ θα είναι η πρεμιέρα της Βενετίας

Ενα προσωπικό-στοίχημα για τον σκηνοθέτη Ντενί Βιλνέβ, και με ένα διαστημικό καστ (Τίμοθι Σαλαμέ, Οσκαρ Αϊζακ, Ρεμπέκα Φέργκιουσον, Χαβιέρ Μπαρδέμ, Τζος Μπρόλιν, Στέλαν Σκάρσγκαρντ, Σαρλότ Ράμπλινγκ, Ντέιβ Μπαουτίστα, Ζεντάγια, Τζέισον Μομόα) η νέα βερσιόν του «Dune» θα έρθει να αναμετρηθεί με όλους όσους έχουν επιχειρήσει (ανάμεσά τους φυσικά ο Ντέιβιντ Λιντς αλλά και Αλεχάντρο Χοδορόφσκι) να μεταφέρουν την ομότιτλη σειρά βιβλίων επιστημονικής φαντασίας του Φρανκ Χέρμπερτ στην μεγάλη οθόνη. Εκείνος το τόλμησε, με σενάριο που συνυπογράφει με τους Ερικ Ροθ («The Curious Case of Benjamin Button») και Τζον Σπέιτς («Passengers»).

Το πρότζεκτ αποτελεί ένα όνειρο ζωής για τον Ντενί Βιλνέβ, ο οποίος έχει δηλώσει πως «σκοπός μου είναι να φτιάξω την ταινία του "Πολέμου των Αστρων" που δεν είδα ποτέ. Κατά κάποιον τρόπο, έναν "Πόλεμο των Αστρων" για ενήλικες. Θα δούμε...».

Δείτε κι αυτό: Το «Dune» του Ντενί Βιλνέβ έχει τρέιλερ!

dune 607
Ο Ντενί Βιλνέβ στα γυρίσματα

Γυρισμένο στην Ιορδανία και στα Αραβικά Εμιράτα «σε τοποθεσίες που μοιάζει αδύνατο να πιστέψεις ότι υπάρχουν πάνω στον πλανήτη μας» όπως είχε δηλώσει ο πρωταγωνιστής Τίμοθι Σαλαμέ, το φιλμ ακολουθεί την ιστορία ενός νεαρού βασιλιά στον πλανήτη Ντιουν που προσπαθεί να τον προστατεύσει ακόμη κι αν ο τόπος που το ανθρώπινο είδος διάλεξε να κατοικήσει είναι απόλυτα εχθρικός απέναντι του.

Για τον Βιλνέβ το βιβλιο και το φιλμ είναι κάτι παραπάνω από μια απλή διαστημική περιπέτεια. «Ασχέτως του τι πιστεύει κανείς, η Γη αλλάζει και θα πρέπει να προσαρμοστούμε σε αυτή την αλλαγή. Γι αυτό νιώθω ότι το "Dune", αυτό το βιβλίο γράφτηκε τον 20ο αιώνα. Ηταν ένα πορτρέτο της της πραγματικότητας του πετρελαίου, του καπιταλισμού και της υπερβολικής εκμετάλλευσης του πλανήτη μας. Σήμερα τα πράγματα είναι χειρότερα. Είναι μια ταινία ενηλικίωσης και μαζί ένα κάλεσμα σε δράση για τους νέους του σήμερα».

Οι φανς (και της ταινίας και του Βιλνέβ) είναι εδώ και καιρό ξεσηκωμένοι. Κάθε νέα εικόνα, κάθε νέο στοιχείο που κυκλοφορεί, σηκώνει... αμμοθύελλες στα social media!

Πριν από λίγες ώρες, το ίδιο συνέβη και με την κυκλοφορία των character posters της ταινίας.

Απολαύστε τα:

Dune poster 1

Dune poster 2

Dune poster 3

Dune poster 4

Dune poster 5

Dune poster 6

Dune poster 7

Dune poster 8

Dune poster 9