Buzz

Ο Δημήτρης Τζέτζας σκηνοθετεί τον «Δον Κιχώτη» των Δήμητρας Γαλάνη και Σεραφείμ Γιαννακόπουλου

στα 10

Ο σκηνοθέτης του «The Republic» ντύνει τη βελούδινη μελαγχολία του τραγουδιού με ασπρόμαυρο φιλμ...

Ο Δημήτρης Τζέτζας σκηνοθετεί τον «Δον Κιχώτη» των Δήμητρας Γαλάνη και Σεραφείμ Γιαννακόπουλου

Ο «Δον Κιχώτης» είναι το 4ο single από τη συνεργασία της Δήμητρας Γαλάνη με τον Σεραφείμ Γιαννακόπουλο (ντράμερ και ιδρυτικό μέλος των Planet of Zeus, ο οποίος αποφασίζει για πρώτη φορά να γράψει τραγούδια με ελληνικό στίχο) κι από το άλμπουμ «Είσοδος Κινδύνου» που κυκλοφόρησε πρόσφατα.

Γραμμένο μέσα στην πανδημία, το τραγούδι κουβαλά την μελαγχολία, αλλά και την απομόνωση του «θεριού που βρυχάται», αλλά σε μοναχικό λήθαργο. Δεν πειράζει όμως, έτσι είναι η ζωή, «Δον Κιχώτης και Σάντσο στου κόσμου το φάλτσο πάντα μαζί» και «τα ποτά κερασμένα».

Θυμηθείτε κι αυτό: «Τορκί Μπαρ»: Ο Δημήτρης Τζέτζας ακολουθεί τη «γ@μημένη κατσαρίδα» του Νίκου Βεργέτη

Δον Κιχώτης

Με παρόμοια διάθεση, ο Δημήτρης Τζέτζας σκηνοθετεί το μουσικό βίντεο που συνοδεύει το κομμάτι. Το γυρίζει μόνος του, με μια αναλογική φωτογραφική μηχανή και λίγο ασπρόμαυρο φιλμ, αλλά μέσα από τα κάδρα δραπετεύει η αστική μοναξιά.

Με σπουδές σκηνοθεσίας και διεύθυνσης φωτογραφίας στο Academy of Art University του Σαν Φρανσίσκο, αλλά και προϋπηρεσία στο Λος Αντζελες (στην Jerry Bruckheimer Films στο τμήμα του μοντάζ), ο Δημήτρης Τζέτζας ήρθε στην Ελλάδα και μάς συστήθηκε πριν από 7 χρόνια με το «The Republic» - ένα σκοτεινό, υπερρεαλιστικό action noir.

Στα χρόνια στην Ελλάδα, εργάζεται ως σκηνοθέτης στο χώρο της διαφήμισης και της τηλεόρασης, ενώ παράλληλα γράφει την επόμενη μεγάλου μήκους ταινία του. Ταυτόχρονα αγαπά την αναλογική φωτογραφία και την Americana μουσική.

Απολαύστε τον «Δον Κιχώτη»:

ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ / ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μουσική: Σεραφείμ Γιαννακόπουλος, Δήμητρα Γαλάνη
Στίχοι: Σεραφείμ Γιαννακόπουλος
Σκηνοθεσία – Φωτογραφίες: Δημήτρης Τζέτζας
Βοηθός Animation: Ολγα Τσιρακίδου
Ευχαριστίες: Geramas Photo, Χρήστος Χουλιάρας
Ο δίσκος «Είσοδος Κινδύνου» κυκλοφορεί από την Panik Οxygen

Διαβάστε κι αυτό: Filmic Structures: Ο Δημήτρης Τζέτζας αναλύει 12 αριστουργήματα του σινεμά στο Fårö