Buzz

«Τορκί Μπαρ»: Ο Δημήτρης Τζέτζας ακολουθεί τη «γ@μημένη κατσαρίδα» του Νίκου Βεργέτη

of 10

Ενα concept video συνοδεύει την κυκλοφορία του «Τορκί Μπαρ», του τελευταίου βιβλίου του Νίκου Βεργέτη, κι ο Δημήτρης Τζέτζας το μοιράζεται με το Flix.

«Τορκί Μπαρ»: Ο Δημήτρης Τζέτζας ακολουθεί τη «γ@μημένη κατσαρίδα» του Νίκου Βεργέτη

Με σπουδές σκηνοθεσίας και διεύθυνσης φωτογραφίας στο Academy of Art University του Σαν Φρανσίσκο, αλλά και προϋπηρεσία στο Λος Αντζελες (στην Jerry Bruckheimer Films στο τμήμα του μοντάζ), ο Δημήτρης Τζέτζας ήρθε στην Ελλάδα και μάς συστήθηκε πριν από 7 χρόνια με το «The Republic» - ένα σκοτεινό, υπερρεαλιστικό action noir.

Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξή του στο Flix: «Η νιότη είναι στην καρδιά»: γνωρίστε τον σκηνοθέτη του «Republic» Δημήτρη Τζέτζα

τορκι μπαρ

Στα χρόνια στην Ελλάδα, εργάζεται ως σκηνοθέτης στο χώρο της διαφήμισης και της τηλεόρασης, ενώ παράλληλα γράφει την επόμενη μεγάλου μήκους ταινία του. Ταυτόχρονα αγαπά την αναλογική φωτογραφία και την Americana μουσική.

Σήμερα τον συναντάμε σ' ένα διαφορετικό project.

Ανέλαβε, σκηνοθέτησε και μόνταρε ένα concept image-video που δηλώνει την ατμόσφαιρα του τελευταίου βιβλίου του Νίκου Βεργέτη, «Τορκί Μπαρ» (Εκδόσεις ΕΡΜΑ).

Τορκί Μπαρ

«Θέλω να με θυμάστε σαν μια προοπτική, σαν κάτι που δεν μπόρεσα ποτέ να γίνω, σαν μια ανεκπλήρωτη ιστορία· μόνο με αυτό τον τρόπο θα συνεχίσω να υπάρχω».

Ενα σπονδυλωτό μυθιστόρημα για τις συγκυρίες και τις ασυνέχειες, το μοίρασμα και τη συνύπαρξη, τη λήθη και τη μνήμη. Μα πρωτίστως ένα οδοιπορικό για το χάος της ανθρώπινης ύπαρξης και τον Διάβολο που κρύβουμε μέσα μας.

(Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Με την αφήγηση του Ανδρέα Νάτσιου και υπό τους ήχους του υπέροχου "Old Days" του Moa Bones, ακολουθήστε τις εικόνες του Δημήτρη Τζέτζα. Για ποια μεθυσμένη πολιτεία μιλάμε, γιατί οι νεκροί δεν έχουν πλάκα και που βρέθηκε αυτή η...γαμημένη κατσαρίδα;

Πατήστε το play:

ΤΟΡΚΙ ΜΠΑΡ Νίκος Βεργέτης, Εκδόσεις Ερμα
Σκηνοθεσία, Μοντάζ, Ηχητικός Σχεδιασμός: Δημήτρης Τζέτζας
Αφήγηση: Ανδρέας Νάτσιος
Φωτογραφία: Δημήτρης Τζέτζας & Στέφανος Κέκης
Μουσική: "Old Days" του Moa Bones

Διαβάστε κι αυτό: Filmic Structures: Ο Δημήτρης Τζέτζας αναλύει 12 αριστουργήματα του σινεμά στο Fårö

τορκί μπαρ