Το docfest ονειρεύεται έναν καλύτερο κόσμο

ΦΕΣΤΙΒΑΛ / ΒΡΑΒΕΙΑ 25 NOV  /  Flix Team

Tο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ επιστρέφει. Από την Τρίτη 24 Νοεμβρίου και για έξι μέρες, το 14ο docfest ονειρεύεται έναν καλύτερο κόσμο.

Διαδικτυακά φέτος διεξάγεται το Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ της Χαλκίδας με τέσσερα προγράμματα (Διαγωνιστικό και Πανόαραμα Μεγαλου Μήκους Ταινιών και Διαγωνιστικό και Πανόραμα Μικρού Μήκους Ταινιών) και δύο αφιερώματα, ένα στο Τσέχικο Ντοκιμαντέρ και ένα στα ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ.

Από τις 24 Νοεμβρίου μέχρι και το τέλος του μήνα στην πλατφόρμα του docfest ανοίγουμε το βλέμμα στην ελληνική παραγωγή που προσπαθεί να καταγράψει, να αποτυπώσει, να τεκμηριώσει τον κόσμο γύρω μας. Ολες οι προβολές, αλλά και οι παράλληλες εκδηλώσεις είναι δωρεάν για όλους.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το 14o Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ docfest της Χαλκίδας στο επίσημο site του και στην επίσημη σελίδα του στο Facebook.

King skate 607 King Skate

Αφιέρωμα στο Τσέχικο Ντοκιμαντέρ

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ docfest σε συνεργασία με το Τσέχικο Κέντρο Πολιτισμού προτείνουν το αφιέρωμα στο Τσέχικο Ντοκιμαντέρ με 5 ταινίες που «σπάνε τα δεσμά που τους επιβάλλουν οι συνθήκες, οδηγώντας μας στο παράλληλο σύμπαν του ιδιότυπου, διττού παρελθόντος που συνοδεύει την Τσεχία από την εποχή της Τσεχοσλοβακίας. Σε αυτό το μοναδικό κινηματογραφικό αφιέρωμα, που λαμβάνει χώρα με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Τσεχίας, θα ξετυλίξουμε το κουβάρι του χρόνου, ακροβατώντας ανάμεσα σε δύο κόσμους, που έχουν αφήσει πια τα ανεξίτηλα αποτυπώματά τους στη χώρα, δημιουργώντας ένα σπάνιο πολιτιστικό κράμα.»

Οι ταινίες του αφιερώματος είναι οι εξής:

King Skate του Šimon Šafránek | Η ιστορία της ανόδου του skateboarding στην Τσεχοσλοβακία κατά την περίοδο 1975 - 1989 και η πορεία προς αναζήτηση ελευθερίας από μια ασφυκτική, καταπιεστική κοινωνία. Βασισμένο σε πρωτοεμφανιζόμενο αρχειακό υλικό, περιγράφει τις απαρχές του skateboarding στη χώρα, καθώς και την ιδιαίτερη κουλτούρα που το πλαισίωσε.

Cooking History του Peter Kerekes | Ένα πορτραίτο στρατιωτικών μαγείρων απ’ όλη την Ευρώπη, που σέρβιραν σε στρατόπεδα και ήταν αυτόπτες μάρτυρες των ευρωπαϊκών πολέμων του 20ου αιώνα. Η αμεσότητα των ανέκδοτων αυτών ιστοριών παρουσιάζει μια υποκειμενική άποψη των ιστορικών γεγονότων.

The Ark of lights and shadows του Jan Svatoš | Δύο εξερευνητές, οι Τζόνσονς, και η ξεχασμένη, αλλά αξιοθαύμαστη ιστορία τους, έρχεται στο φως. Επαναστάτες κινηματογραφιστές, με τα πρώτα τους φιλμ στην Αφρική, σε μία εποχή που το να κινηματογραφεί κανείς εκεί ήταν από μόνο του πιο επικίνδυνο από τα λιοντάρια και την ελονοσία.

Κ2 της Jana Počtová | Το να είσαι γυναίκα σε έναν ανδρικό κόσμο δεν είναι καθόλου εύκολο, αλλά η Κλάρα δεν παραιτείται από τα όνειρά της. Σκαρφάλωσε στην κορυφή του όρους Έβερεστ, και ο δεύτερός της στόχος ήταν το περίφημο K2. Μετα απο δύο αποτυχημενες προσπάθειες, θα επιχειρήσει να το ανέβει ξανά.

Grief της Andrea Culková | Η θλίψη για την κλιματική κατάσταση αυξάνεται, συγκρούεται με την άγνοια και καταλήγει ξανά σε εξέγερση. Ο "Θρήνος" ασχολείται με την κλιματική αλλαγή - όχι μέσα από στατιστικές και βαθμούς Κελσίου, αλλά μέσα από συναισθήματα.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το 14o Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ docfest της Χαλκίδας στο επίσημο site του και στην επίσημη σελίδα του στο Facebook.

docfest poster 2020 607

Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στο flix.gr, συμφωνείτε στην εγκατάσταση cookies στον υπολογιστή σας. Μάθετε περισσότερα.