Industry

Hχος & Ντοκιμαντέρ | Δωρεάν Εργαστήριo για εφήβους στο Exile Room

στα 10

Τα δωρεάν εργαστήρια ντοκιμαντέρ του Exile Room για εφήβους κάθε εθνικότητας συνεχίζονται τον Νοέμβριο του 2022! Αν είστε 13 έως 19 ετών, με καλλιτεχνικές ανησυχίες, τότε το Planet G(reece) έχει το ιδανικό εργαστήριο για σας.

Flix Team
Hχος & Ντοκιμαντέρ | Δωρεάν Εργαστήριo για εφήβους στο Exile Room

Εχετε δει ποτέ θρίλερ με τον ήχο χαμηλωμένο; Αν όχι, τότε ήρθε η ώρα να σας αποκαλύψουμε ότι δεν είναι καθόλου, μα καθόλου τρομακτικό. Αυτό λέει πολλά: Μήπως τελικά ο ήχος είναι αυτός που προκαλεί τα συναισθήματα και όχι η εικόνα;

Στο εργαστήριο «Ηχος & Ντοκιμαντέρ», η ηχολήπτρια και σκηνοθέτιδα Χριστίνα Πιτούλη και ο ηχολήπτης Γιάννης Αντύπας θα εξερευνήσουν με τους συμμετέχοντες τον κόσμο του ήχου στον κινηματογράφο. Πώς ο ήχος μπορεί να μας βοηθήσει να πούμε την ιστορία μας; Πώς μπορούμε να της δώσουμε ατμόσφαιρα, ρυθμό, αφήγηση μέσω του ήχου; Μέσα από διάφορες πρακτικές ασκήσεις, θα μάθουμε να ακούμε, να ηχογραφούμε και να παίρνουμε δημιουργικές αποφάσεις για να εκφραστούμε. Θα χωριστούμε σε ομάδες, και η κάθε μία θα αναλάβει να ντύσει με ήχους την ίδια βουβή ιστορία και έτσι να την κάνει διαφορετική: τρομακτική, λυπητερή, αστεία ή ρομαντική. Οι ηχογραφήσεις των παιδιών, καθώς και η εκπαιδευτική διαδικασία, θα μεταμορφωθούν σε μια μικρού μήκους ταινία!

Τέλος, ο μέντορας του εργαστηρίου, ο συνθέτης Δημήτρης Καμαρωτός, θα μας πάρει μαζί του στο Studio19 και θα μας δείξει τι σημαίνει να γράφεις μουσική για κινηματογράφο. Από πού εμπνέεται; Πρέπει να ξέρει να παίζει πολλά μουσικά όργανα; Εχει τελικά λεφτά o χώρος της μουσικής;

Η συμμετοχή στο εργαστήριο δεν απαιτεί τεχνικές γνώσεις, ενώ ο εξοπλισμός – εκτός από τα κινητά σας – παρέχεται από το Exile Room. Η μικρού μήκους ταινία που θα προκύψει θα δημοσιευτεί σε διάστημα περίπου ενός μήνα μετά τη λήξη του εργαστηρίου. Η διδασκαλία θα γίνει στα ελληνικά, ενώ θα υπάρχει διερμηνέας για επιπλέον γλώσσες.

planet g

Κανόνες συμμετοχής:

1. Πρέπει να είσαι από 13 έως 19 χρόνων.
2. Πρέπει να αγαπάς το σινεμά.
3. Δεν είναι απαραίτητο να μιλάς ελληνικά.
4. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.
5. Πρέπει να είσαι στην ώρα σου και να έχεις όρεξη για δουλειά.
6. Συνιστάται η χρήση μάσκας κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου.

Οι αιτήσεις συμμετοχής για το Planet G(reece): Μέρος Β [εργαστήρια 3 έως 7] έχουν ανοίξει και θα παραμείνουν ανοιχτές για όλη τη διάρκεια του προγράμματος. Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να δηλώσει συμμετοχή για ένα μόνο από τα εργαστήρια.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το εργαστήριο εδώ, δηλώστε συμμετοχή εδώ και δείτε όλα τα εργαστήρια του Planet G(reece) Μέρος Β' εδώ. Για πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 210 3223395 (12-5μμ) και στο e-mail workshops.exile@gmail.com

Το Β' Μέρος του Planet G(reece) υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund.

Λίγα λόγια για τους εκπαιδευτές:

Η Χριστίνα Πιτούλη εργάζεται ως σκηνοθέτιδα ντοκιμαντέρ, διευθύντρια παραγωγής, μοντέζ και ηχολήπτρια. Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ της, «Bref» (2013), προβλήθηκε σε περισσότερα από 35 φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο. Τα τελευταία δύο χρόνια είναι υπεύθυνη παραγωγής των μουσικών εκδηλώσεων της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση.Ο Γιάννης Αντύπας σπούδασε ηχοληψία και από το 1998 εργάζεται στον κινηματογράφο και την τηλεόραση σε ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους, ντοκιμαντέρ, art videos και διαφημιστικά. Είναι συν-ιδρυτής της CINEMATHESIS με σκοπό την ένταξη του κινηματογράφου στον πυρήνα της εκπαίδευσης. Έχει εργαστεί σε video art projects σε συνεργασία με φορείς όπως το Μουσείο Μπενάκη, ΕΜΣΤ, Biennale, NEON organisation, Λυρική Σκηνή κ.α., ενώ έχει επίσης ηχογραφήσει και επιμεληθεί audiobooks και ραδιοφωνικά σποτ θεατρικών παραστάσεων.

Το έργο Planet G(reece) [Μέρος Β: εργαστήρια 3 έως 7] υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης το Exile Room. Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 12εκ, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.

Planet G(reece) - Μέρος Β' | Δωρεάν Εργαστήρια για εφήβους | #5: Ήχος & Ντοκιμαντέρ | Σάββατα 5, 12, 19 & 26 Nοεμβρίου 2022, 11:00-15:00 | Για πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 210 3223395 (12-5μμ) και στο e-mail workshops.exile@gmail.com

planet g