Industry

Το Σωματείο Σκηνοθετών της Αμερικής αναφέρει μικρή πρόοδο σχετικά με τη διαφορετικότητα

στα 10

Σε μια πρόσφατη έκθεσή του το Σωματείο Σκηνοθετών της Αμερικής (DGA) αναφέρει πως υπήρξε μικρή βελτίωση στην ποικιλομορφία μεταξύ των σκηνοθετών τα τελευταία πέντε χρόνια.

Το Σωματείο Σκηνοθετών της Αμερικής αναφέρει μικρή πρόοδο σχετικά με τη διαφορετικότητα

Υπήρξε μικρή βελτίωση στην ποικιλομορφία μεταξύ των σκηνοθετών τα τελευταία πέντε χρόνια, καθώς ο συνολικός αριθμός των σκηνοθετών μειώθηκε κατακόρυφα, σύμφωνα με μια νέα έκθεση από το Σωματείο Σκηνοθετών της Αμερικής (DGA).

Η έκθεση του Σωματείου διαπίστωσε ότι γυναίκες σκηνοθέτησαν το 16% των ταινιών που κυκλοφόρησαν από το 2018, ενώ οι μη λευκοί σκηνοθέτες αντιπροσώπευαν το 17% του συνολικού αριθμού των σκηνοθετών. Ο συνολικός αριθμός των ταινιών που κυκλοφόρησαν στις αίθουσες και καλύπτονται από το DGA μειώθηκε από 292 το 2018 σε 162 το 2022, κάτι που το σωματείο είπε ότι είχε αντίκτυπο στην ευκαιρία προσλήψεων διαφορετικότητας.

dga

Αντίθετα υπάρχει πολύ μεγαλύτερη ποικιλομορφία στην τηλεοπτική σκηνοθεσία, η οποία έχει δει σταθερές αυξήσεις την τελευταία δεκαετία. Το 2022 το DGA ανέφερε ότι το 38% των επεισοδίων σκηνοθετήθηκαν από γυναίκες την προηγούμενη σεζόν, ενώ το 34% σκηνοθέτησε έγχρωμους.

Η έκθεση του DGA καλύπτει όλες τις θεατρικές κυκλοφορίες που καλύπτονται από συνδικάτα από το 2018-2022 και περιλαμβάνει μια ανάλυση για κάθε έτος. Οι αριθμοί δείχνουν μια σταδιακή βελτίωση σε σχέση με την τελευταία κινηματογραφική έκθεση του DGA, η οποία εκδόθηκε το 2017. Η προηγούμενη έκθεση διαπίστωσε ότι το 8% των ταινιών που κυκλοφόρησαν το 2013-2017 γυρίστηκαν από γυναίκες σκηνοθέτες, ενώ το 13% γυρίστηκαν από έγχρωμους σκηνοθέτες. Ωστόσο, μεγάλο μέρος της αύξησης μεταξύ των γυναικών σκηνοθετών —από 8% σε 16%— εξηγήθηκε από μια αλλαγή στη μεθοδολογία. Χωρίς αυτή την αλλαγή - η οποία εξάλειψε ένα όριο προϋπολογισμού 250.000 δολαρίων - ο αριθμός θα είχε αυξηθεί μόνο στο 12%.

Τέλος η έκθεση διαπίστωσε ότι οι πρωτοεμφανιζόμενοι σκηνοθέτες τείνουν να είναι περισσότερο μέσα στην ποικιλομορφία από τους βετεράνους σκηνοθέτες. Διαπίστωσε επίσης ότι η εκπροσώπηση των Λατίνων σκηνοθετών υστερεί ιδιαίτερα, δεδομένου ότι οι Λατίνοι αντιπροσωπεύουν το 19% του πληθυσμού των ΗΠΑ.

dga

dga