Industry

Το «Demon Slayer: Mugen Train» είναι η πιο επιτυχημένη ταινία στην ιστορία του ιαπωνικού box office

στα 10

Η κινηματογραφική μεταφορά ενός από τα διασημότερα manga στην ιστορία γίνεται και η ταινία με τις μεγαλύτερες εισπράξεις στην Ιαπωνία.

Το «Demon Slayer: Mugen Train» είναι η πιο επιτυχημένη ταινία στην ιστορία του ιαπωνικού box office

Για περίπου 20 χρόνια, το «Spirited Away», το αριστουργηματικό, βραβευμένο με Οσκαρ animation του Χαγιάο Μιγιαζάκι κρατούσε τον τίτλο της πιο εμπορικής ταινίας στην Ιαπωνία ever, με εισπράξεις που στην εποχή του έφτασαν τα 247 εκατομμύρια δολάρια.

To 2020 όμως είχε διαφορετικές βλέψεις ακόμη και για την ιστορία του ιαπωνικού box-office.

To «Demon Slayer: Mugen Train», διασκευή διάσημου manga που ακολουθεί ένα αγόρι, τον Τανχίρο και τους συντρόφους του ενάντια σε μια ομάδα δαιμόνων που έχουν σκοτώσει την οικογένειά του και έχουν μετατρέψει την αδερφή του σε μια από αυτούς, κατάφερε να ξεπεράσει τις εισπράξεις του «Spirited Away» μέσα σε δύο μήνες και να έχει φτάσει μέχρι σήμερα τα 349 εκατομμύρια δολάρια εισπράξεις μέσα σε οκτώ εβδομάδες προβολής.

Διαβάστε ακόμη: Ξέρουμε τι προλάβατε να δείτε την περασμένη χρονιά: Ελληνικό box office του 2020

Demon Slayer

Το «Demon Slayer: Mugen Train», που ξεπέρασε τα 100 εκατομμύρια δολάρια μέσα σε 10 μέρες, κατάφερε να επικρατήσει στο «δύσκολο» box-office του τέλους του 2020, κυρίως λόγω της έλλειψης χολιγουντιανών τίτλων, αλλά και λόγω της δημοτικότητας του ομότιτλου manga που έχει πουλήσει από το 2016 μέχρι και σήμερα 120 εκατομμύρια αντίτυπα και έχει ήδη γίνει μια web σειρά 26 επεισοδίων.