Buzz

Δείτε πρώτοι το «Gravity» στη γιγαντοοθόνη του ΝΟΗΣΙΣ

στα 10

Μία ταινία εξαιρετικής 3D κατασκευής, υποβλητικής διαστημικής φωτογραφίας, με... βαρύτητα στην ατμόσφαιρα και στις ερμηνείες; Ε ναι, θα θέλαμε να τη δούμε στη μεγαλύτερη (17m x 23m) επίπεδη οθόνη της Ελλάδας, αυτή του ΝΟΗΣΙΣ.

Δείτε πρώτοι το «Gravity» στη γιγαντοοθόνη του ΝΟΗΣΙΣ

Το ΝΟΗΣΙΣ, το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας της Θεσσαλονίκης, είναι ένας υπερσύγχρονος πολιτιστικός και επιμορφωτικός χώρος που τελευταία ανοίγεται όλο και περισσότερο σε παράλληλες εκδηλώσεις προσφέροντας τις εγκαταστάσεις του για την πολυτελή απόλαυση μίας κινηματογραφικής εμπειρίας. Το καλοκαίρι, στην κατάμεστη αίθουσά του προβλήθηκε με εξαιρετική επιτυχία, σε παράλληλη πρεμιέρα με όλη την Ευρώπη, το «Springsteen & I», το μουσικό ντοκιμαντέρ για τους πιστούς followers του Μπρους Σπρίνγκστιν. Το Flix ήταν τότε χορηγός επικοινωνίας και διαπιστώνοντας την εξαιρετική δουλειά και το άρτιο περιβάλλον του Κέντρου, συνεχίζει να στηρίζει τις εκδηλώσεις του και τις πρωτοβουλίες του σε θέματα κινηματογραφικού πολιτισμού.

Η πληροφορία λοιπόν ότι το ΝΟΗΣΙΣ θα προβάλει σε ειδική avant premiere το «Gravity» του Αλφόνσο Κουαρόν μας ενθουσίασε! Και σας χαρίζουμε 10 διπλές προσκλήσεις.

Το Flix και το ΝΟΗΣΙΣ σας προσκαλούν λοιπόν σε μία συγκλονιστική βόλτα στο διάστημα: 10 αναγνώστες θα κερδίσουν από μία διπλή πρόσκληση για την avant premiere του «Gravity» που θα γίνει την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου, στις 21:30, στο ΝΟΗΣΙΣ στη Θεσσαλονίκη. Για να πάρετε μέρος στην κλήρωση στείλτε email στο win@flix.gr με το ονοματεπώνυμό σας, σημειώνοντας οπωσδήποτε στο θέμα «Gravity στο ΝΟΗΣΙΣ». Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει μέχρι τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 30/10 και οι νικητές θα ενημερωθούν με email την Πέμπτη στις 12 το πρωί. Τσεκάρετε τα mail σας λοιπόν!

1

Σκεφτείτε το: προβολή σ' ένα κοσμοθέατρο, σ' έναν κινηματογράφο που διαθέτει την μεγαλύτερη επίπεδη οθόνη της Ελλάδας (διαστάσεων 17m x 23m), στο χώρο που κανονικά γίνονται παρουσιάσεις αστροφυσικών ταινιών μεγάλου format με ειδικές επιστημονικές συνθήκες στην 3D απόλαυση. Ξεκινώντας από τα γυαλιά που εγγυώνται εικόνα όπως ακριβώς την οραματίστηκε ο Κουαρόν και ο διευθυντής φωτογραφίας του Εμανουέλ Λουμπέζκι και καταλήγοντας στον ήχο: ψηφιακός DTS cinema surround που κατακλύζει την αίθουσα, με τη βοήθεια τριάντα ηχείων και έντεκα ενισχυτών.

Πόσο πιο ιδανικό περιβάλλον για να μη δει κανείς απλά, αλλά να βιώσει μία από τις πιο όμορφες, τρομακτικές, συγκινητικές και ελπιδοφόρες ταινίες για την ανθρώπινη επιβίωση που κατέγραψε ποτέ η μεγάλη οθόνη. Θεαματικό, αγωνιώδες, επιβλητικό, ασφυκτικό, αληθινά τρομακτικό, συμβολικό, μεταφυσικό. Το νέο φιλμ του Αλφόνσο Κουαρόν (επτά χρόνια μετά «Τα Παιδιά των Ανθρώπων») μετά την ενθουσιώδη πρεμιέρα του στο 70ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας έχει αποκαλεστεί ήδη «η ταινία της χρονιάς», σαρώνει τον ανταγωνισμό στο box office και προηγείται της οσκαρικής κούρσας. Η κριτική του Flix απλά αποκαλεί το «Gravity» αριστούργημα.

2

Η ιστορία των δύο αστροναυτών που μετά από ατύχημα μένουν να αιωρούνται ολομόναχοι στο διάστημα, αγκιστρωμένοι ο ένας στον άλλον, σε μια ατέρμονη κάθοδο στο σκοτάδι, μ' ένα ρεαλισμό που παγώνει το αίμα και σου σκίζει τα σωθικά, αλλά και μία ποίηση για την ανθρώπινη δύναμη που θα σας απογειώσει χωρίς βαρύτητα είναι το όχημα για να αποδείξει ένας σκηνοθέτης ότι κανείς δε χρειάζεται να συμβιβάζει το όραμά του για να επιτύχει μεγαλείο. Τόσο καλλιτεχνικό, όσο και εμπορικό.

3

«Η ανάγκη για επιβίωση είναι κάτι πολύ σχετικό και παρόν στις ζωές μας σήμερα. Για μένα αυτό ήταν η αφετηρία της ταινίας. Η ταινία είναι σίγουρα συμβολική για όλους τους ανθρώπους που έχουν χάσει το δρόμο τους, μέσα τους και αιωρούνται στο κενό. Ταυτόχρονα όμως είναι μία επιστημονική καταγραφή του τι μπορεί να συμβεί. Προσπαθήσαμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο ακριβείς, χωρίς όμως να κοροϊδευόμαστε: δεν γυρίζαμε ντοκιμαντέρ, είχαμε μία μικρή ελευθερία στην αποτύπωση των πραγμάτων. Ομως είχαμε στο πλευρό μας για να μας συμβουλεύουν αστροναύτες, ειδικούς τεχνικούς που έχουν κάνει τέτοια ταξίδια στο διάστημα, μηχανικούς της NASA με παρόμοια εμπειρία. Ακόμα πιο βοηθητικοί για εμάς ήταν οι φυσικοί. Οι άνθρωποι που μπορούσαν να μας εξηγήσουν απλά πώς αντικείμενα, ή τα ανθρώπινα σώματα αντιδρούν στο διάστημα εκτός ατμόσφαιρας. Οι ηθοποιοί μας είχαν πολλή δουλειά. Επρεπε να αφομοιώσουν όλα αυτά και να τα βγάλουν στις ερμηνείες τους μ' ένα φυσικό, αόριστο τρόπο. Αν βλέπατε κάτω από ποιες συνθήκες γυρίσαμε την ταινία, θα μένατε έκπληκτοι από το αποτέλεσμα....» Διαβάστε όλες τις δηλώσεις του Αλφόνσο Κουαρόν στην πρώτη επίσημη συνέντευξη Τύπου του Gravity στη Βενετία.

4

Κι όσο για τους πρωταγωνιστές Σάντρα Μπούλοκ και Τζορτζ Κλούνεϊ (με την πρώτη να έχει εξασφαλισμένη τη θέση της στην πεντάδα και ίσως και το δεύτερο Οσκαρ Α' Γυναικείου ρόλου);

«Και σωματικά, αλλά ψυχικά αυτός είναι ο πιο απαιτητικός, προκλητικός, παράξενος, παρανοϊκός ρόλος της καριέρας μου» ομολογεί η Σάντρα Μπούλοκ. «Η φυσικότητα ήταν το πιο δύσκολο, καθώς στην πραγματικότητα είτε σε έχουν να κρέμεσαι από τα 20 μέτρα σαν να είσαι μαριονέτα, είτε είσαι κλεισμένος σ' ένα 2Χ2 3D κουτί με LED φωτισμό για να δίνεις την αίσθηση ότι αιωρείσαι. Σε κάτι τέτοιες στιγμές αναμετριέσαι με το ανάστημά σου, γιατί αν δεν μπορέσει να ανταπεξέλθεις, θα καταστρέψεις την ταινία. Κι αυτή ήταν μία υπέροχη ταινία. Συνειδητοποίησα αρκετά νωρίς ότι πρέπει να γυμναστώ σκληρά, πολύ πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα. Δεν ήθελα να ξεκινήσει η ταινία και να διαλυθώ. Ηθελα να κάνω το σώμα μου μια μηχανή...» Διαβάστε όλες τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών στην πρώτη επίσημη συνέντευξη Τύπου του Gravity στη Βενετία.

Το «Gravity» του Αλφόνσο Κουαρόν θα βγει στις ελληνικές αίθουσες στις αρχές Νοεμβρίου από τη Village Films.


Διαβάστε ακόμη: