Φεστιβάλ / Βραβεία

«Springsteen & I» και στη Θεσσαλονίκη!

στα 10

Το «Springsteen & I», το ντοκιμαντέρ παραγωγής Ρίντλεϊ Σκοτ που έφτιαξαν με μαρτυρίες και προσωπικά τους αρχεία οι φαν του Μπρους Σπρίνγκστιν, θα προβληθεί σε όλο τον κόσμο στις 22 Ιουλίου. Και οι bloodbrothers της Βορείου Ελλάδας να μην ανησυχούν: θα το απολαύσουν στη γιγαντοοθόνη του Noesis.

«Springsteen & I» και στη Θεσσαλονίκη!
Το Flix είναι χορηγός και στις δύο προβολές του «Springsteen & I» σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Τη Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013 o Ρίντλεϊ Σκοτ έχει κλείσει ραντεβού με τους φαν του Αφεντικού σε όλο τον κόσμο. Το πολυαναμενόμενο ντοκιμαντέρ «Springsteen & Ι» θα προβληθεί παγκοσμίως την ίδια μέρα, δημιουργώντας την ένταση ενός event που οι «bloodbrothers & sisters» (όπως αποκαλούνται μεταξύ τους όσοι δηλώνουν μέρος της κοινότητας του Μπρους Σπρίνγκστιν) δε θα έχαναν με τίποτα.

Το ντοκιμαντέρ έχει φτιαχτεί με παρόμοιο τρόπο με το «Life In A Day» project του Κέβιν ΜακΝτόναλντ. Τη σκηνοθεσία εδώ υπογράφει ο Μπέιλι Γουόλ, ο οποίος αποκαλεί το «Springsteen & I»: «μία ανοιχτή πρόσκληση στον κόσμο του Μπρους να μοιραστούν ιστορίες που θα τιμήσουν έναν από τους μεγαλύτερους μουσικούς της γενιάς μας...»

Στιγμές, σκηνές, φωτογραφίες, βίντεο - υλικό πολλών ανθρώπων ανά τον κόσμο ενώθηκαν μαζί για να δημιουργηθεί μία κοινή μαρτυρία: οι followers του Μπρους Σπρίνγκστιν είναι ένα ιδιαίτερο κοινό. Είναι κοινότητα, όχι fan club, αισθάνονται οικογένεια, ακολουθούν στις περιοδείες από συναυλία σε συναυλία γιατί ταξιδεύουν πρώτα από όλα με τους φίλους τους και στην σκηνή εμφανίζεται ένας ακόμα. Το rock 'n' roll άλλωστε είναι ύμνος στη φιλία, κι ο Μπρους Σπρίνγκστιν αυτό δεν το ξεχνά ποτέ.

6622

Οσοι έχουν μεγαλώσει με τις μουσικές του Σπρίνγκστιν και για κάποιο λόγο δεν τις έχουν ξεπεράσει ποτέ θεωρούν ότι οι δίσκοι του αποτελούν «το soundtrack της ζωής τους». Καταλήγει σε κάτι ιδιαίτερο, προσωπικό. Για αυτό και το ντοκιμαντέρ λέγεται «Ο Σπρίνγκστιν κι Εγώ» - όχι τυχαία. Η αμεσότητα του Σπρίνγκστιν στο να αποδίδει απλά τα πιο σύνθετα αυτού του κόσμου είναι αυτή που τον κάνει «Μπρους» στους περισσότερους από τους φανς του. Μπορεί ο Ντίλαν να είναι ο μεγαλύτερος ποιητής του ροκ, μπορεί ο Μόρισον να έχει μείνει ως ο μεγαλύτερος επαναστάτης. Ο Μπρους όμως έχει κάτι που δεν έχει κανένας άλλος: σου λέει τις πιο σοφές αλήθειες με το ύφος του αγοριού της διπλανής πόρτας με το οποίο μοιράζεσαι μια μπύρα και μιλάτε για τα κορίτσια σας. Ο ίδιος έχει διηγηθεί, συγγράψει, συνθέσει και ξορκίσει (;) όλα αυτά που τον πονάνε. Τι σημαίνει να είσαι άντρας, γιος (γνωστή η προβληματική σχέση με τον πατέρα του), εραστής, σύζυγος, πολίτης, επαναστάτης, νέος, όχι τόσο νέος, συμβιβασμένος, ηττημένος, αθεράπευτα ρομαντικός, πεισμωμένα ονειροπόλος. Ετσι ξορκίζει όσα πονάνε και εμάς. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

4

Στην Ελλάδα, οι Αθηναίοι μπορούν να απολαύσουν το «Springsteen & I» στα πλαίσια του 1ου Benaki Summer Festival. Και στη Θεσσαλονίκη όμως κανείς δε θα μείνει παραπονεμένος: έχει αναλάβει την οργάνωση και προβολή του event η Νoesis. Με τον επαγγελματισμό και τη φροντίδα που αναλαμβάνουν όλες τις παραγωγές τους: στον κινηματογράφο γιγαντοοθόνης του ΝΟΗΣΙΣ, με το μοναδικό ψηφιακό ήχο DTS cinema surround που κατακλύζει την αίθουσα, με τη βοήθεια τριάντα ηχείων και έντεκα ενισχυτών.

Το παράρτημα του nosurrender.gr (της κοινότητας των ελλήνων φαν που φέτος κλείνει τα 10 της χρόνια) της Θεσσαλονίκης συνεργάζεται στενά για την παρουσίαση του ντοκιμαντέρ στην αίθουσα, αλλά και για το Μπρους Σπρίνγκστιν πάρτι που θα ακολουθήσει. Αν ανήκετε λοιπόν και εσείς στους tramps who were Born to Run, σας περιμένει ένα πολύ ξεχωριστό βράδυ.

5

Η προπώληση έχει ξεκινήσει και η τιμή του εισιτηρίου είναι 8 ευρώ (ενώ στα ταμεία 10 ευρώ).

Περισσότερες πληροφορίες για την προπώληση εισιτηρίων:

  • ΝΟΗΣΙΣ: Τρίτη- Παρασκευή: 10.00-14.00, Σάββατο- Κυριακή: 18.30-21.30
  • Καταστήματα Public
  • Viva.gr