Buzz

«Do you copy?» Ακόμη περισσότερος διαστημικός τρόμος από το «Gravity» του Αλφόνσο Κουαρόν

στα 10

Παίζοντας με την ανυπομονησία μας πριν από την πρώτη του προβολή στο φεστιβάλ Βενετίας σε ένα περίπου μήνα, η Σάντρα Μπούλοκ και ο Τζορτζ Κλούνεϊ μας κερνάνε μερικές ακόμη δόσεις αγωνίας.

«Do you copy?» Ακόμη περισσότερος διαστημικός τρόμος από το «Gravity» του Αλφόνσο Κουαρόν

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι προσδοκίες μας για το «Gravity» έχουν φτάσει περίπου μέχρι εκείνο το σημείο του διαστήματος όπου η Σάντρα κι ο Τζορτζ αντιλαμβάνονται τι ακριβώς σημαίνει απόλυτος τρόμος, μοναξιά κι απόγνωση, όταν βρίσκονται αποκομμένοι, από το διαστημόπλοιο τους να στροβιλίζονται στο διάστημα.

Από το πρώτο τρέιλερ του «Gravity», με την λυρική ομορφιά της γαλάζιας Γης στο βάθος και τη μουσική του Αρβο Παρτ να μην σε προϊδεάζει για την εφιαλτική συνέχεια των όσων θα ακολουθήσουν, το φιλμ του Αλφόνσο Κουαρόν, χτίζει με κάθε κλιπ την αίσθηση μιας ταινίας που δεν είναι με μια ακόμη διαστημική περιπέτεια.

Ναι είναι σίγουρο ότι η θέασή του δεν θα είναι μια εύκολη εμπειρία ειδικά για όσους έχουν προβλήματα με την καρδιά τους, αλλά πέρα από την αγωνία για την οποία κάθε καινούρια σκηνή μας πείθει ότι θα είναι σχεδόν αβάσταχτη, το φιλμ μοιάζει να έχει κάτι παραπάνω, ένα επίπεδο αγωνίας υπαρξιακής, μια ματιά όχι μόνο προς τα έξω, στην απεραντοσύνη και το σκοτάδι του διαστήματος, μα και προς τα μέσα, το δικό μας κενό και το δικό μας σκοτάδι.

Δείτε πιο κάτω ένα ακόμη κλιπ από το φιλμ -αν νιώθετε αρκετά δυνατοί- κι ένα extended τρέιλερ πέντε λεπτών που περιέχει και καινούριες εικόνες, εξίσου αγωνιώδεις.