Buzz

Ο Ντέιβιντ Φίντσερ χαίρεται που δεν έκανε το σίκουελ του «World War Z»

στα 10

Ο Ντέιβιντ Φίντσερ, ο οποίος είχε αναλάβει για μια περίοδο την σκηνοθεσία του σίκουελ, είπε πως τελικά χάρηκε που δεν το έκανε γιατί έμοιαζε αρκετά με το καλύτερο «The Last of Us» του HBO.

Ο Ντέιβιντ Φίντσερ χαίρεται που δεν έκανε το σίκουελ του «World War Z»

Η ταινία του 2013 «Παγκόσμιος Πόλεμος Ζ» σε σκηνοθεσία του Μαρκ Φόρστερ, η οποία βασίζονταν στο ομότιτλο best-seller του Μαξ Μπρουκς, ήταν ένα από τα πιο αξιόλογα blockbuster με ζόμπι που έχουν κυκλοφορήσει τα τελευταία χρόνια. Η ταινία στην οποία πρωταγωνιστούσε ο Μπραντ Πιτ ως ένας πρώην ερευνητής των Ηνωμένων Εθνών που προσπαθεί να βρει μια θεραπεία για έναν ιό που μετατρέπει τον κόσμο σε ζόμπι, σε σενάριο των Ντέιμον Λίντελοφ, Ντρου Γκοντάρ και Μάθιου Μάικλ Κάρναχαν, κέρδισε 540.5 εκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office, αρκετά για να κάνουν την Paramount να δώσουν το πράσινο φως σε ένα σίκουελ.

Η σκηνοθεσία πέρασε από τον Φόρστερ αρχικά στον Τζ. Α. Μπαγιόνα, αλλά μετά την αποχώρησή του, ο Ντέιβιντ Φίντσερ πήρε τα ηνία της σκηνοθεσίας, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ταινίας του «Gone Girl», με ημερομηνία κυκλοφορίας, αρχικά, το καλοκαίρι του 2017. Φυσικά η ταινία δεν έγινε ποτέ, με την Paramount να βάζει στο ράφι το πρότζεκτ το 2019. Αλλά πώς θα ήταν η ταινία με τον Φίντσερ στην σκηνοθετική καρέκλα; Το Deadline έχει την απάντηση.

Διαβάστε ακόμα: Αυτές είναι οι... 26 αγαπημένες ταινίες του Ντέιβιντ Φίντσερ

World War Z

Ο Φίντσερ σε μια πρόσφατη συνέντευξή του περιέγραψε το σίκουελ να μοιάζει αρκετά με το «The Last of Us» του HBO. «Ηταν λίγο σαν το “The Last of Us”. Χαίρομαι όμως που δεν το κάναμε γιατί το “The Last of Us” έχει πολύ περισσότερα ενδιαφέροντα στοιχεία που εξερευνούσαν τα ίδια πράγματα με την ταινία», είπε ο Φίντσερ.

Σίγουρα μια ενδιαφέρουσα ιδέα και κάτι που θα θέλαμε πολύ να βλέπαμε το απαράμιλλο στυλ του Φίντσερ σε ένα τέτοιου είδους blockbuster. Δεν πειράζει όμως. Μας έδωσε στην πορεία το «Mindhunter» και «Mank», ενώ ήδη η νέα ταινία «The Killer» παίζεται ήδη στις αίθουσες. Οπότε μικρό το κακό.