Buzz

Να πώς ο Ντέιβιντ Φίντσερ έδιωξε για λίγο τη σκιά του κοροναϊού

στα 10

Τουλάχιστον για 450 φοιτητές της National Film and Television School του Λονδίνου!

Να πώς ο Ντέιβιντ Φίντσερ έδιωξε για λίγο τη σκιά του κοροναϊού

Εάν οι σύγχρονοι, ενεργοί κινηματογραφικοί θρύλοι μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού, ο Ντέιβιντ Φίντσερ βρίσκεται κάπου στον δείκτη. Κι όπως φαίνεται, είναι κι ένας γενναιόδωρος άνθρωπος.

Δείτε ακόμη: Το σχολείο της καραντίνας. Ο Μαρκ Κάζινς σε διδάσκει σινεμά σε 40 μέρες

Καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο μπήκε κι αυτό σε κατ' οίκον περιορισμό, οι φοιτητητές της περίοπτης National Film and Television School δουλεύουν από τα σπίτια τους κι επικοινωνούν τακτικά κι οργανωμένα στο zoom. Εκεί περίμενε 450 από αυτούς μια έκπληξη: ο Ντέιβιντ Φίντσερ, παροιμιωδώς εσωστρεφής, συναντήθηκε μαζί τους για ένα live masterclass στη σκηνοθεσία. Οπως εξηγεί η Σχολή στο λογαριασμό της στο twitter, «Ηταν μια δύσκολη εβδομάδα και θέλαμε να κάνουμε κάτι για ν' ανεβάσουμε τη διάθεση των φοιτητών της National Film and Television School. Ετσι, το απόγευμα 450 σπουδαστές παρακολούθησαν ένα masterclass, μέσω zoom, με ΤΟΝ Ντέιβιντ Φίντσερ. Ο Ντέιβιντ είναι θρύλος.»

Δυστυχώς το masterclass ήταν μόνο live, η Σχολή προς το παρόν δηλώνει ότι δεν θ' ανέβει το masterclass online για να το παρακολουθήσουμε κι οι υπόλοιποι - αν και σίγουρα καταγράφηκε κι ίσως αν παρακαλέσουμε πολύ, πολύ... Περιμένοντας, έτσι κι αλλιώς, να πάρει μπροστά ξανά το «Monk» που, πριν το γενικευμένο lockdown, είχε ολοκληρώσει λίγο πάνω από τα μισά του γυρίσματα.