Industry

Crowdfunding: «Πικρό Γάλα» των Αλκη Παπαδόπουλου & Κατερίνας Αδαμίδου

στα 10

Βοηθήστε κι εσείς για να γίνει η μικρού μήκους πτυχιακή ταινία δύο σπουδαστών του Τμήματος Κινηματογράφου του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Flix Team
Crowdfunding: «Πικρό Γάλα» των Αλκη Παπαδόπουλου & Κατερίνας Αδαμίδου

Η Μαριάννα, μια γυναίκα γύρω στα 30, επιλέγει μετά από χρόνια να επιστρέψει στο πατρικό της σπίτι στο χωριό. Εκεί βρίσκει τον ετοιμοθάνατο πατέρα της, Παύλο, τον οποίο φροντίζει η μητέρα της, Χριστίνα. Το σπίτι ξυπνάει στη Μαριάννα τραυματικές αναμνήσεις από την παιδική της ηλικία.

Αυτή είναι η υπόθεση της μικρού μήκους ταινίας «Πικρό Γάλα» που όπως το χαρακτηρίζουν οι δημιουργοί του «είναι ένα επαρχιακό δράμα που θα γυριστεί τον Σεπτέμβρη στην Κατερίνη, στο χωριό Σφενδάμη».

«Θέμα της ταινίας είναι η παιδική ηλικία και πως αυτή επηρεάζει την ενήλικη ζωή ενός ανθρώπου. Η Μαριάννα και η οικογένειά της λειτουργούν σαν μικρογραφία της κοινωνίας μας, η οποία κλείνει τα μάτια και δεν αντιδρά στην βία. Η ταινία αυτή μας (υπεν)θυμίζει πόσο μοιραίες μπορούν να είναι οι συνέπειες ενός κακού οικογενειακού περιβάλλοντος στην ενήλικη ζωή.»

Wasted Milk

Το Πικρό Γάλα αποτελεί πτυχιακή ταινία του Τμήματος Κιηματογράφου, ΑΠΘ, με παραγωγό την Χριστίνα Τσακμακά.

«Σχεδόν όλες οι ταινίες που παράγονται στη σχολή χρηματοδοτούνται καθαρά από εμάς που τις δημιουργούμε. Η COVID-19 δεν μας επέτρεψε να κάνουμε ένα πάρτυ οικονομικής ενίσχυσης για την ταινία μας και επιλέξαμε να δημιουργήσουμε αυτήν την crowd funding καμπάνια με στόχο να μπορέσουμε να καλύψουμε κάποια από τα βασικά έξοδα των γυρισμάτων μας. Σημαντικό για εμάς είναι να κάνουμε τα γυρίσματά μας με ασφάλεια, γι’ αυτό ένα μεγάλο ποσό των χρημάτων που στοχεύουμε σε αυτήν την καμπάνια είναι για αγορά υλικών που αφορούν την προσωπική υγειηνή του συνεργείου μας (μάσκες, γάντια, αντισηπτικά) και την απολύμανση του γυρίσματος στην αρχή και στο τέλος των γυρισμάτων της κάθε ημέρας. Τα γυρίσματα της ταινίας μας διαρκούν μια εβδομάδα και είναι εκτός έδρας.»

Μπορείτε να βοηθήσετε κι εσείς στην πραγματοποίηση της ταινίας. Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη σελίδα της καμπάνιας crowdfunding στο indiegogo, στην επίσημη σελίδα της ταινίας στο Facebook και στην επίσημη σελίδα της ταινίας στο Instagram.