Industry

Οι πρώτες προσκλήσεις του Creative Europe Media για το 2022

στα 10

Τρεις πρώτες προσκλήσεις για τους ενδιαφερόμενους του οπτικοακουστικού τομέα που θα ευνοηθούν από το φετινό προϋπολογισμό του Creative Europe Media.

Flix Team
Οι πρώτες προσκλήσεις του Creative Europe Media για το 2022

Η Επιτροπή δημοσίευσε τις τρεις πρώτες προσκλήσεις υποβολής προτάσεων στο πλαίσιο του προγράμματος Creative Europe MEDIA 2022, με συνολική χρηματοδότηση για φέτος ύψους 226 εκατομμυρίων ευρώ. To πρόγραμμα Creative Europe MEDIA στοχεύει, ήδη από την έναρξή του, στη στήριξη της ανάκαμψης της οπτικοακουστικής βιομηχανίας και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τόσο στην Ευρώπη όσο και παγκοσμίως, ειδικά μετά τα δύο αυτά χρόνια των περιορισμών που επιβλήθηκαν και των εμποδίων που δημιουργήθηκαν στον τομέα λόγω της πανδημίας.

Ο Επίτροπος για την Εσωτερική Αγορά, Τιερί Μπρετόν, δήλωσε: «Το 2022, θα εντείνουμε την υποστήριξή μας στους πολιτιστικούς και δημιουργικούς τομείς της Ευρώπης, που έχουν πληγεί σοβαρά από την κρίση του COVID-19. Σήμερα ανακοινώνουμε την πρώτη από μια μακρά σειρά ευκαιριών χρηματοδότησης για να σταθούμε δίπλα σε αυτό κρίσιμος τομέας τόσο μέσω της ανάκαμψής του όσο και πέραν αυτής. Η Creative Europe θα επενδύσει στην καινοτομία με ψηφιακές τεχνολογίες και σε νέους τύπους περιεχομένου, από τηλεοπτικές σειρές υψηλών προδιαγραφών έως εικονική πραγματικότητα».

1. 360 MEDIA με προθεσμία υποβολής αίτησης: 12.4.2022
Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

2. Ευρωπαϊκά Δίκτυα Φεστιβάλ με προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 7.4.2022
Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

3. Films on the Move με προθεσμία αίτησης: 15. 3. & 5.7. 2022
Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Περισσότερες προσκλήσεις θα δημοσιευτούν τις επόμενες εβδομάδες και μήνες.

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα Δημιουργική Ευρώπη και το υποπόγραμμα MEDIA, μπορείτε να απευθύνεστε στο Γραφείο Δημιουργική Ευρώπη MEDIA (υπεύθυνη: Αννα Κασιμάτη, anna.kasimati@gfc.gr) και Γραφείο Δημιουργική Ευρώπη Πολιτισμός, κ. Ειρήνη Κομνηνου, ced.greece@culture.gr