Φεστιβάλ / Βραβεία

Be There! Corfu Animation Festival 4: Κινούμενα σχέδια με φόντο την Κέρκυρα

στα 10

Για τέταρτη χρονιά το Be There! Corfu Animation Festival ανοίγει το βλεμμα στον κόσμο των κινουμένων σχεδίων με φόντο το νησί της Κέρκυρας.

Flix Team
Be There! Corfu Animation Festival 4: Κινούμενα σχέδια με φόντο την Κέρκυρα

Από τις 16 έως και τις 19 Οκτωβρίου, το νησί της Κέρκυρας γίνεται το κέντρο του διεθνούς animation μέσα από 165 ταινίες, όσες αποτελούν το πρόγραμμα του φετινού 4ου Be There! Corfu Animation Festival, με χώρους διεξαγωγής την Ιόνιο Ακαδημία Κέρκυρας, το Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας, τo Ιατρείο Κέρκυρας και τον πολυχώρο τέχνης «Πολύτεχνο».

Οπως αναφέρει και το επίσημο δελτίο Τύπου του Φεστιβάλ, η τέταρτη έκδοση του Φεστιβάλ «είναι αφιερωμένη σε θέματα ταυτότητας: πολιτική, ταυτότητα φύλου και πολυπολιτισμική ταυτότητα, κάτι που αντανακλάται με τον πιο ευφάνταστο τρόπο στη φετινή επίσημη αφίσα του, σχεδιασμένη από την Ιρανή καλλιτέχνη Χανιέχ Σοζάε»

Corfu Animation Festival 4 607 Poster

To Φεστιβάλ θα επισκεφτεί φέτος η υποψήφια για Οσκαρ Μιχαέλα Παβλάτοβα από την Τσεχία για να αναλάβει καθήκοντα κριτή στο διαγωνιστικό τμήμα, να παρουσιάσει τη ρετροσπεκτίβα στο έργο της που εξερευνά τις σχέσεις των δύο φύλων και τη γυναικεία σεξουαλικότητα και να δώσει ένα masterclass για την τέχνη και τη δύναμη του animation. Επίσης στο Be there! Corfu Animation Festival θα παραστεί ο Μαρκ Ζουσέτ, παραγωγός του «Περσέπολις» και ιδρυτής και διευθυντής του στούντιο παραγωγής «Je Suis Bien Content», ο οποίος θα αναλάβει και αυτός καθήκοντα κριτή και θα παρουσιάσει ένα masterclass με τίτλο «Η ευρωπαϊκή πρόκληση στην παγκόσμια παραγωγή ταινιών animation»

Corfu Animation Festival 4 607

To Φεστιβάλ συνεργάζεται φέτος με το Φεστιβάλ IFF Etiuda & Anima της Κρακοβίας και παρουσιάζει τον Πολωνό καλλιτέχνη Ζμπίγκνιου Τζάπλα και την θεωρητικό του κινηματογράφου Μπάρμπαρα Ζεκάλα, οι οποίοι θα συμμετέχουν και αυτοί στην κριτική επιτροπή και θα βρεθούν στην Κέρκυρα για να παρουσιάσουν ένα δίπτυχο αφιέρωμα με τίτλο «Πολωνική Σχολή Animation: Επόμενες Γενιές 2», ένα πανόραμα παλαιότερων και σύγχρονων ταινιών από την Πολωνία.

Corfu Animation Festival 4 607

Με τίτλο «Πέρα από το ουράνιο τόξο», το Διεθνές Φεστιβάλ Animation της Κέρκυρας αφιερώνει στο queer animation μέσα από ένα αφιέρωμα που εξετάζει θέματα ταυτότητας ΛΟΑΤ (Λεσβιών, Ομοφυλόφιλων, Αμφισεξουαλικών και Τρανσεξουαλικών Ατόμων) με αιχμηρά σχόλια, αλλά και πικάντικη διάθεση χιούμορ. Στο πλαίσιο του αφιερώματος θα παρουσιαστούν αποτελέσματα έρευνας για την ομοφοβική και τρανσφοβική βία από τον ακτιβιστή και εκπρόσωπο της ΟΛΚΕ, Θάνο Βλαχογιάννη.

Corfu Animation Festival 4 607

Στα άλλα αφιερώματα του Φεστιβάλ, ξεχωρίζουν η συνεργασία με το CutOut Fest του Μεξικό με επιλογή πρόσφατων ταινιών animation, η προβολή του «Ο Disney της Ολλανδίας» για τον ξεχασμένo αλλά σημαντικό δημιουργό Γιουπ Γκίσινγκ, το «Mafalda Project» που γιορτάζει τα 50 χρόνια της Μαφάλντα με ειδικό αφιέρωμα, έκθεση και εκπαιδευτικές δραστηριότητες γύρω από τη διάσημη ηρωίδα του Κίνο, μια διάλεξη για τις ελληνικές τηλεοπτικές διαφημίσεις animation που έχει αναλάβει η επίκουρη καθηγήτρια του ΤΕΙ Αθηνών Ελένη Μούρη και η προβολή της ταινίας του Αγγελου Σπάρταλη, «Από την Γη στη Σελήνη» που θα προβληθεί στο διαγωνιστικό τμήμα.

Διαβάστε περισσότερα για το 4ο Corfu Animation Festival στην επίσημη σελίδα του στο internet.