Buzz

Το «Αναλωμένοι» του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ έρχεται στο Netflix

στα 10

O σκηνοθέτης ετοιμάζει μια μίνι σειρά βασισμένη στο πρώτο του μυθιστόρημα.

Flix Team
Το «Αναλωμένοι» του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ έρχεται στο Netflix

Σύμφωνα με τον Στίβεν Κινγκ, το βιβλίο του Κρόνεμπεργκ (που κυκλοφορεί και στα ελληνικά από τις εκδόσεις Τόπος) είναι «ακατάλληλο για λιπόψυχους, κατάλληλο για όσους απολαμβάνουν ταξίδια σε σκοτεινά βάθη, εξίσου προκλητικό, δαιμονιώδες και συναρπαστικό με τις ταινίες του».

Ο ίδιος ο Κρόνενμπεργκ έλεγε πως «το υπέροχο με ένα μυθιστόρημα - και αυτό είναι πολύ διαφορετικό από την ταινία - είναι η στενή σχέση που αποκτά μαζί του ο δημιουργός. Η συγγραφή έχει μια αμεσότητα που δεν θα βρεις στη σκηνοθεσία μιας ταινίας. Γράφοντας ένα μυθιστόρημα έχεις πολύ χώρο για να ενσωματώσεις στοιχεία της ζωής σου ή κοντινών ανθρώπων σου ή πραγμάτων που έχεις ακούσει από 'δώ κι από 'κεί. Κατά μία έννοια όλο αυτό έχει κάτι το κανιβαλιστικό, γιατί παίρνεις κομμάτια από 'δώ κι από 'κεί και τα συνδέεις, τα συναρμολογείς όπως έκανε ο Φρανκενστάιν με το τέρας που κατασκεύασε».

Δείτε επίσης: Στη... «Φωλιά» του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ

David Cronenberg 607

Και τώρα θα κατασκευάσει ένα διαφορετικό «τέρας» βασισμένο στα ίδια υλικά αφου όπως ανακοίνωσε στο φεστιβάλ του Μόντρεαλ, ετοιμάζεται να μεταφέρει το βιβλίο σε μια μίνι σειρά για το Netflix.
Διαβάζοντας την επίσημη περιγραφή της ιστορίας του «Αναλωμένοι», αντιλαμβάνεσαι ότι πρόκειται για κάτι που ακόμη κι αν το έχεις διαβάσει, θέλεις να το δεις, τώρα. Απολάυστε:

Η ιστορία παρακολουθεί τη Ναόμι και τον Νέιθαν, παθιασμένους με την τεχνολογία και την αισθητική, εραστές και συγχρόνως ανταγωνιστές. Νομάδες, ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι την εποχή των social media, με έντονη σεξουαλικότητα, και οι δυο βρίσκονται σε διαρκή αναζήτηση εμπειριών που θα διεγείρουν τις αισθήσεις τους. Συναντιούνται μόνο σε ξενοδοχεία αεροδρομίων και σε παράθυρα υπολογιστών. Μια είδηση για το ζεύγος Σελεστίν και Αριστίντ Αροστεγκί (μαρξιστές φιλοσόφους με ποικίλη σεξουαλική δραστηριότητα), ελκύει το ενδιαφέρον της Ναόμι. Η Σελεστίν βρίσκεται νεκρή και διαμελισμένη στο διαμέρισμα του ζευγαριού στο Παρίσι. Ο Αριστίντ, κύριος ύποπτος για το φόνο, αγνοείται. Η περιέργεια της Ναόμι εξάπτεται και αρχίζει την έρευνα για να ανακαλύψει την αλήθεια γύρω από αυτό το μυστηριώδες έγκλημα. Στο μεταξύ, ο Νέιθαν βρίσκεται στη Βουδαπέστη, όπου φωτογραφίζει το έργο ενός αμφιλεγόμενου χειρουργού. Κοιμάται με μια από τις ασθενείς του γιατρού και μολύνεται από ένα σπάνιο αφροδίσιο νόσημα ονόματι Ρουάφς. Αποφασισμένος να συναντήσει τον γιατρό που ανακάλυψε τη νόσο, ο Νέιθαν γνωρίζει και την κόρη του, μια νεαρή γυναίκα που η αλλόκοτη συμπεριφορά της κρύβει ένα συγκλονιστικό μυστικό. Αυτός ο ιστός από παράλληλες αφηγήσεις συνθέτει μια σαγηνευτική, ονειρική πλοκή όπου η γεωπολιτική συναντά τις τρισδιάστατες εκτυπώσεις, τη Βόρεια Κορέα, το Φεστιβάλ των Καννών, τον καρκίνο και το σεξ, σε εκδοχές που υπερβαίνουν κάθε φαντασία.

David Cronenberg 607

Δείτε επίσης: «Consumed»: Ο Ντέιβιντ Κρόνεμπεργκ τώρα και συγγραφέας