Η ελληνική μουσική γίνεται έμπνευση για έναν διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους!

BUZZ 29 DEC 2014  /  Flix Team

Μετά την επιτυχημένη περσινή διοργάνωση, το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ και η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, σας καλούν για δεύτερη χρονιά να δημιουργήσετε ταινίες μικρού μήκους με έμπνευση τον ανεξάντλητο πλούτο της ελληνικής μουσικής δημιουργίας και όχι μόνο!

Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ, πιστό στην προσπάθεια για πρωτογενή δημιουργία και με κυριότερο σκοπό τη διάδραση δύο διαφορετικών χώρων της τέχνης της μουσικής και του κινηματογράφου, διεξήγαγε το Σεπτέμβριο του 2013 το Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους με πρωτότυπο θέμα «Εργα εμπνευσμένα από την Ελληνική μουσική δημιουργία». Στις 30 Μαρτίου μετά από μια εντυπωσιακή συμμετοχή νέων δημιουργών και την ολοκλήρωση των διαδικασιών, προβλήθηκαν στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών 11 νέες ταινίες μικρού μήκους.

Η επιτυχημένη αυτή διοργάνωση μας φέρνει στη δεύτερη χρονιά του διαγωνισμού με νέες κατηγορίες συμμετοχής και «άνοιγμα» εκτός των ελληνικών μουσικών συνόρων. Οπως αναφέρεται και στο επίσημο Δελτίο Τύπου του Διαγωνισμού «Η θεματική ενότητα είναι συγκεκριμένη αλλά συνάμα αρκετά γενική. Ελπίζουμε ότι θα αποτελέσει το έναυσμα για δημιουργίες Ελλήνων κινηματογραφιστών εμπνευσμένες από το ελληνικό τραγούδι και γενικότερα την Ελληνική μουσική δημιουργία. Αυτή η βιωματική σχέση, η διαφορετική και πολύμορφη, μπορεί να δώσει ένα γόνιμο έδαφος για δημιουργία με ελευθερία στην ερμηνεία του θέματος και άρα στην δημιουργία ταινιών μικρού μήκους.»

Οι κατηγορίες των ταινιών που μπορούν να συμμετέχουν είναι οι εξής:

 • ντοκιμαντέρ,
 • μυθοπλασία,
 • βίντεο-κλιπ
 • Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα με ταινίες μικρού μήκους με έμπνευση από όλα τα είδη μουσικής.

Ο Διαγωνισμός έχει ήδη ξεκινήσει και μπορείτε και εσείς να στείλετε τη δική σας ταινία, με την παράταση της διορίας, μέχρι και τις 30 Ιανουαρίου 2015.

2ος Διαγωνισμός Ταινιών Μικρού Μήκους Στέγη

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

1. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ

Οι ταινίες μπορούν να συμμετέχουν στον διαγωνισμό πρέπει να πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:

 • Είδος: να ανήκουν σε μία από τις παρακάτω κατηγορίες: α) ντοκιμαντέρ, β) μυθοπλασία, γ) βίντεο κλιπ.
 • Γλώσσα: εφόσον η πρωτότυπη γλώσσα της ταινίας δεν είναι στα ελληνικά, ο υποψήφιος οφείλει να παραδώσει την ταινία υποτιτλισμένη.
 • Αριθμός: Δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό συμμετοχών από τον ίδιο δημιουργό ή τον παραγωγό.
 • Οι υποψήφιοι παραγωγοί και δημιουργοί οφείλουν να έχουν εξασφαλίσει εγγράφως την άδεια χρήσης μουσικών ή άλλων έργων που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα εάν υπάρχουν τέτοια.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σε αυτόν τον Διαγωνισμό ΔΕΝ υπάρχει ο περιορισμός της πρεμιέρας της ταινίας που υποβάλλεται προς συμμετοχή.

2. ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής της αίτησης συμμετοχής και της κατάθεσης της κόπιας ορίζεται η Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου 2015. Παράταση προθεσμίας υποβολής συμμετοχών μέχρι και 30 Ιανουαρίου.

Ο σκηνοθέτης ή παραγωγός οφείλει να αποστείλει στα γραφεία του Διαγωνισμού τα ακόλουθα δικαιολογητικά: - Την αίτηση συμπληρωμένη σε όλα τα υποχρεωτικά πεδία και υπογεγραμμένη από το σκηνοθέτη/παραγωγό. - Επτά (7) αντίτυπα της ταινίας σε DVD. - Μία (1) τουλάχιστον φωτογραφία της ταινίας και μία (1) του σκηνοθέτη.

3. ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ:

Η επιτροπή θα προκρίνει ταινίες συνολικής διάρκειας 90-120 λεπτών. Η επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα να μετατρέπει τη διάρκεια αυτή ανάλογα με τον χρόνο των συμμετεχουσών ταινιών.

4. ΒΡΑΒΕΙΑ:

 • Βραβείο Καλύτερου Έργου - 10.000 Ευρώ
 • Βραβείο Κοινού Καλύτερου Έργου - 6.000 Ευρώ
 • Τα Βραβεία απονέμονται σε μία ταινία και δεν είναι δυνατόν να απονεμηθούν εξ ημισείας.

Αναζητήστε τον πλήρη Κανονισμό και το Πρότυπο Αίτησης Συμμετοχής στην ιστοσελίδα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών και για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο 2130178286 από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 11.00 έως και τις 16.00.

Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στο flix.gr, συμφωνείτε στην εγκατάσταση cookies στον υπολογιστή σας. Μάθετε περισσότερα.