Buzz

Κερδίστε DVD και συλλεκτικά Blu-ray από το «Τελευταίο Σημείωμα» του Παντελή Βούλγαρη

στα 10

Ολοκληρώνοντας με επιτυχία την κινηματογραφική της καριέρα, η ταινία του Παντελή Βούλγαρη - υποψήφια για 12 Βραβεία Ιρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου - κυκλοφορεί σε DVD και συλλεκτικό Blu-ray, μαζί με τη μουσική του The Boy.

Flix Team
Κερδίστε DVD και συλλεκτικά Blu-ray από το «Τελευταίο Σημείωμα» του Παντελή Βούλγαρη

Εν μέσω γερμανικής κατοχής, ο 34χρονος κρατούμενος Ναπολέων Σουκατζίδης, συνδικαλιστής, κομμουνιστής, πολύγλωσσος που εκτελεί χρέη διερμηνέα του Γερμανού Διοικητή του Χαϊδαρίου Καρλ Φίσερ. Σε αντίποινα για την ενέδρα αντιστασιακών στον στρατιωτικό Διοικητή Λακωνίας σε χαράδρα της περιοχής των Μολάων, αποφασίζεται η μαζικότερη εκτέλεση κρατουμένων, του Σουκατζίδη και 199 συντρόφων του. Το xάραμα της Πρωτομαγιάς του 1944, ο Φίσερ προτείνει στον διερμηνέα του να του χαρίσει τη ζωή, αρκεί εκείνος να διαλέξει τον διακοσιοστό μελλοθάνατο.

Αυτή είναι η υπόθεση της ταινίας του Παντελή Βούλγαρη, το «Τελευταίο Σημείωμα» που σε σενάριο δικό του και της Ιωάννας Καρυστιάνη αφηγείται την (άγνωστη στους πολλούς) ιστορία της εκτέλεσης των 200 κομμουνιστών κρατουμένων στην Καισαριανή την Πρωτομαγία του 1944. Μια ιστορία που μπορεί να μιλάει για το θάνατο αλλά στην πραγματικότητα γιορτάζει τη ζωή, μια στιγμή μέσα στο χρόνο που αναφέρεται στην Ιστορία αλλά αφορά το ίδιο και το σήμερα, μια ταινία που είναι ταυτόχρονα προσωπική και όμως μιλάει για όλους και κυρίως σε όλους.

Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Τελευταίο Σημείωμα» του Παντελή Βούλγαρη

Το τελευταίο σημείωμα 607 3

Από τις 30 Μαρτίου το «Τελευταίο Σημείωμα» κυκλοφορεί από την Tanweer σε DVD και σε συλλεκτικό Blu-ray που περιλαμβάνει CD με την πρωτότυπη μουσική του The Boy - υποψήφιου για το βραβείο μουσικής στα Βραβεία Ιρις 2018 της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου - για την ταινία.

Για να κερδίσετε και DVD και συλλεκτικά Blu-ray της ταινίας μπείτε στο ποστ του διαγωνισμού στην επίσημη σελίδα του Flix.gr στο Facebook, κάντε share, like και αφήστε το ονοματεπώνυμό σας στα σχόλια, μαζί με την προτίμησή σας (αν θέλετε DVD ή BLU-RAY). Οι νικητές θα ειδοποιηθούν με μήνυμα στο inbox τους τη Δευτέρα 16 Απριλίου.

Το Τελευταίο Σημέιωμα 607 BLURAY

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βρίσκονται ο Ανδρέας Κωνσταντίνου στον ρόλο του Ναπολέοντα Σουκατζίδη, ο Γερμανός ηθοποιός Αντρέ Χένικε ως Καρλ Φίσερ και η ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός Μελία Κράιλινγκ ως Χαρά Λιουδάκη, μνηστή του Σουκατζίδη. Την ομάδα παραγωγής πλαισιώνουν ο Σίμος Σαρκετζής στη διεύθυνση φωτογραφίας, ο Τάκης Γιαννόπουλος στο μοντάζ, ο Σπύρος Λάσκαρης στα σκηνικά, η βραβευμένη με βραβείο Ίρις Γιούλα Ζωϊοπούλου στα κοστούμια και ο Αλέξανδρος Βούλγαρης στη μουσική. Tα γυρίσματα της ταινίας πραγματοποιήθηκαν σε Κρήτη και Αθήνα.

Το «Τελευταίο Σημείωμα» είναι μια παραγωγή του Γιάννη Ιακωβίδη και της Black Orange («Μικρά Αγγλία», «Ψυχή Βαθιά», «Bank Bang»), σε συμπαραγωγή των COSMOTE TV και Μικρά Αγγλία Α.Ε. και με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και της ΕΡΤ.