Industry

Cinobo: Στο νέο streaming site οι συνδρομητές κάνουν πρόγραμμα!

στα 10

Η ελληνική κινηματογραφική συνδρομητική streaming πλατφόρμα κάνει ένα βήμα μπροστά, γίνεται διαδραστική και φέρνει ακόμα πιο κοντά όλο το κινηματογραφόφιλο community της χώρας, συνεχίζοντας να συγκεντρώνει τις καλύτερες ταινίες από τα φεστιβάλ του κόσμου.

Flix Team
Cinobo: Στο νέο streaming site οι συνδρομητές κάνουν πρόγραμμα!

Από τον Μάρτιο του 2020, το Cinobo, η πρώτη ελληνική κινηματογραφική streaming πλατφόρμα, προσφέρει επιλεγμένο, ποιοτικό σινεμά. Δυόμιση χρόνια αργότερα, το Cinobo πάει το streaming σε επόμενο βήμα, αποχαιρετώντας το 2022 με μια έκπληξη: αλλάζει ολοκληρωτικά, με νέο interface, νέες δυνατότητες, νέο περιεχόμενο. Ανανεώνεται, βελτιώνεται, εξελίσσεται.

Cinobo Community Δημιουργώντας απλώς λογαριασμό με email και password, ο κάθε χρήστης μπορεί να γίνει μέλος της μεγαλύτερης κοινότητας: του Cinobo community, το οποίο ενώνει τους κινηματογραφόφιλους όλης της χώρας και τους δίνει «φωνή». Στο νέο Cinobo, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να σχηματίσουν το προσωπικό τους προφίλ, να το διαμορφώσουν με username και εικόνες της επιλογής τους και να αλληλεπιδρούν με τους υπόλοιπους συνδρομητές μέσα από ταινίες.

Μπορούν να βάζουν αστεράκια, να γράφουν κριτικές αλλά και να διαβάζουν κριτικές άλλων, να δημιουργούν δικές τους λίστες ταινιών με δικές τους θεματικές, να τις μοιράζονται με μέλη του community ή στα social media τους. Ετσι, τα μέλη του Cinobo community κατέχουν ενεργό ρόλο στο να ξεχωρίσουν οι αγαπημένες τους ταινίες και να βρουν το κοινό τους.

Διαβάστε κι αυτό: Big Shorts: Η φιλμογραφία του Βασίλη Κεκάτου στο Cinobo

cinobo

Στο νέο Cinobo, όλοι - ακόμα και όσοι δεν είναι συνδρομητές - μπορούν να εξερευνήσουν τον επιμελημένο κατάλογο εκατοντάδων ταινιών. Μπορεί κανείς να αναζητήσει είτε με βάση τίτλο, σκηνοθέτη, ηθοποιό, γλώσσα, είδος ή φεστιβάλ, είτε μέσω του μενού «Εξερεύνηση Αλλιώς» στο οποίο περιλαμβάνονται πλούσιες συλλογές, φιλμογραφίες, καθώς και είδη σε λίστα, από γουέστερν, εποχής και αισθηματικά, μέχρι θρίλερ, sci-fi και ντοκιμαντέρ. Και αν ψάχνεις ποια ταινία να δεις, ή θέλεις να μάθεις τα πάντα για τον κινηματογραφικό κόσμο, υπάρχουν τα ποστ στο Journal, το blog του Cinobo. Είναι φτιαγμένα από την ομάδα του Cinobo, η οποία συστήνεται για πρώτη φορά στη σελίδα «Ποιοι είμαστε».

«Σινεμά που υπάρχει λόγος που επιλέξαμε. Σινεμά που υπάρχει λόγος να δεις» Το Cinobo φιλοξενεί τις μεγαλύτερες συλλογές νέου ελληνικού σινεμά και ταινιών βραβευμένων στα Οσκαρ και τα σημαντικότερα φεστιβάλ, τη μοναδική συλλογή κλασικού σινεμά και φεστιβαλικών ανακαλύψεων, παράλληλα με τις αποκλειστικές πρεμιέρες νέων κυκλοφοριών, επιλεγμένα από επαγγελματίες curators του κινηματογραφικού και πολιτιστικού χώρου. Μετά τα Guest Picks, όπου αγαπητές σινεφίλ προσωπικότητες (π.χ., η Έλενα Τοπαλίδου ή ο Φοίβος Δεληβοριάς) παρουσιάζουν τις αγαπημένες τους ταινίες στο Cinobo, η πλατφόρμα εγκαινιάζει τα Big Shorts, τη νέα ενότητα αφιερωμένη σε Έλληνες δημιουργούς ταινιών μικρού μήκους, με τη φιλμογραφία του βραβευμένου με Χρυσό Φοίνικα Βασίλη Κεκάτου.

Το Cinobo Nights αλλάζει όνομα: γίνεται Cinobo Pass αλλά δεν παύει να χαρίζει κάθε εβδομάδα δωρεάν εισιτήρια σινεμά σε όλους τους συνδρομητές Cinobo και να στηρίζει τις κινηματογραφικές αίθουσες αναλαμβάνοντας να πληρώσει τα δωρεάν εισιτήρια των συνδρομητών του.

Το νέο Cinobo με όλες τις νέες δυνατότητες είναι διαθέσιμο μέσω του cinobo.com σε υπολογιστή. Φυσικά οι συνδρομητές μπορούν να απολαύσουν εκατοντάδες ταινίες για streaming και μέσω της εφαρμογής σε smart TV, smartphone και tablet και με ασύρματη προβολή στην τηλεόραση με Google Chromecast ή AirPlay. Υπάρχει δυνατότητα ταυτόχρονης προβολής σε 2 συσκευές, ενώ μπορεί κανείς να δει ταινίες ακόμα και offline.