Industry

CINEσυν Ναύπλιο: Ενα κινηματογραφικό συμπόσιο αφιερωμένο σε μελλοντικούς κινηματογραφιστές

στα 10

Ενα κινηματογραφικό συμπόσιο μετατρέπει για τέσσερις ημέρες το Ναύπλιο σε μια κινηματογραφική περιπέτεια, φτιαγμένη από ανθρώπους του ελληνικού σινεμά για τους νέους που αγαπούν το σινεμά και θέλουν με κάθε τρόπο να μάθουν τα μυστικά του.

Flix Team
CINEσυν Ναύπλιο: Ενα κινηματογραφικό συμπόσιο αφιερωμένο σε μελλοντικούς κινηματογραφιστές

Το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών σε συνεργασία με το Τμήμα Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου διοργανώνουν το 1ο Κινηματογραφικό Συμπόσιο «CINE συν Ναύπλιο» στις 21-24 Νοεμβρίου 2013 υπό την αιγίδα του Δήμου Ναυπλιέων και της Περιφέρειας Πελοποννήσου – Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας.

Το Συμπόσιο, όπως αναφέρουν οι διοργανωτές του, αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση των νέων στην τέχνη του κινηματογράφου με στόχο την ενθάρρυνση της επαγγελματικής τους εξέλιξης .

Στο πλαίσιο του Φόρουμ θα πραγματοποιηθούν τα εξής αφιερώματα:

  • Λογοτεχνία και Κινηματογράφος: Διάλεξη και master class από τον σκηνοθέτη Φώτο Λαμπρινό.
  • Εμείς και ο Ξένος: Συζήτηση στρογγυλής τράπεζας με συμμετοχή σκηνοθετών και πανεπιστημιακών, καθώς και μια θεματική βραδιά με προβολή δύο ελληνικών ταινιών μεγάλου μήκους, τον «Καπετάν Κεμάλ» του Φώτου Λαμπρινού και τη «Διόρθωση» του Θάνου Αναστόπουλου, οι οποίες διαπραγματεύονται το θέμα της ξενοφοβίας και του ρατσισμού. Επίσης ο Δημήτρης Αθανίτης θα μιλήσει για την ταινία του «Τρεις μέρες ευτυχίας», η οποία και θα προβληθεί.
  • Αφιέρωμα στον Λευτέρη Βογιατζή: Ο σκηνοθέτης του κινηματογράφου και προσωπικός του φίλος, Νίκος Παναγιωτόπουλος θα μιλήσει για τον Λευτέρη Βογιατζή, ενώ θα ακολουθήσει η προβολή της ταινίας «Αθήνα – Κωνσταντινούπολη».

Από το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών στο Ναύπλιο, ο Γιάννης Λεοντάρης, Επίκουρος Καθηγητής, έχει αναλάβει την κατάρτιση και την οργάνωση του ελληνικού προγράμματος καθώς και την επιλογή των σπουδαστικών ταινιών των φοιτητών του Τμήματος Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ οι οποίες θα προβληθούν στο Φόρουμ.

Επίσης, η Κωστούλα Καλούδη, Λέκτορας, θα πραγματοποιήσει την εναρκτήρια ομιλία του Φόρουμ, παρουσιάζοντας τον ελληνικό κινηματογράφο του 21ου αιώνα και η οποία έχει επιλέξει τις ταινίες μικρού μήκους των φοιτητών από το Πανεπιστήμιο στο Ναύπλιο. Η ίδια θα παρουσιάσει τον Τώνη Λυκουρέση, προλογίζοντας την ταινία του «Χρυσομαλλούσα».

Στο Συμπόσιο θα συμμετάσχουν με διαλέξεις και master class ο Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος, σκηνοθέτης και διδάσκων στο Τμήμα Κινηματογράφου του ΑΠΘ, η κα Γιώτα Μήνη, επίκουρη καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και ο ψυχίατρος Στέλιος Κρασανάκης ο οποίος θα αναφερθεί στη σχέση ψυχιατρικής και σινεμά.

Το 1ο Κινηματογραφικό Συμπόσιο Cine συν Ναύπλιο θα προβάλει ταινίες μικρού μήκους, επιλεγμένες από το Τμήμα Κινηματογράφου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, βραβευμένες σπουδαστικές ταινίες από τη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας που έχει επιλέξει και παρουσιάζει ο Απόφοιτός μας και μεταπτυχιακός τώρα φοιτητής στην ΑΣΚΤ, Νίκος Δαλέζιος και από το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Το Φόρουμ θα διαρκέσει τέσσερεις μέρες, από τις 21 έως και τις 24 Νοεμβρίου.

Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή στο κοινό της Αργολίδας και σε όσους θα έρθουν από την Αθήνα ή άλλες περιοχές της Ελλάδος. Οι παρακολουθήσεις τόσο των ταινιών όσο των εισηγήσεων ή των master class είναι δωρεάν.

2

Περισσότερες πληροφορίες για το συμπόσιο μπορείτε να βρείτε εδώ.