Χριστούγεννα, μικρού μήκους: The Snowman

BUZZ 20 DEC  /  Flix Team

Κάθε μέρα μέχρι τα Χριστούγεννα, βλέπουμε μαζί μια μικρού μήκους με επίκαιρη -με τον έναν ή τον άλλο τρόπο- θεματικη! Σήμερα, ένα κλασικό animation, βραβευμένο με BAFTA και υποψήφιο για Οσκαρ.

Πριν το «The Snowman», γίνει ταινία για το BBC, ήταν ένα αγαπημένο παιδικό βιβλίο, γραμμένο από τον Ρίτσαρντ Μπριγκς, το οποίο είχε εκδοθεί το 1978. Το 1982, η Νταϊάν Τζάκσον, σκηνοθέτησε την τηλεοπτικη του εκδοχή, η οποία υπήρξε μεγάλη επιτυχία ήδη από την πρώτη του προβολή στις 26 Δεκεμβρίου του 1982.

the snowman 607

Η ιστορία ακολουθεί ένα νεαρό αγόρι που μετά από μια δυνατή χιονόπτωση θα φτιάξει έναν χιονάνθρωπο, ο οποίος τα μεσάνυχτα, προς μεγάλη του έκπληξη θα ζωντανέψει και μαζί θα ζήσουν μια μεγάλη περιπέτεια στην διάρκεια της νύχτας.

the snowman 607

Στην πρώτη προβολή της ταινίας στην βρετανική τηλεόραση, ο ίδιος ο Μπριγκς έκανε την εισαγωγή στο φιλμ, στην προβολή του στην αμερικάνικη τηλεόραση, ήταν ο Ντέιβιντ Μπάουι που παρουσιάσε το φιλμ στους θεατές, κι αυτή είναι η εκδοχή που μπορείτε να δείτε πιο κάτω.


Περισσότερα Χριστούγεννα, μικρού μήκους


Flix Best of 2020: Η χρονιά (που δεν ήταν μόνο) covid. Διαβάστε, δείτε, χαζέψτε, θυμηθείτε, με τον απολογισμό του Flix για το 2020

Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στο flix.gr, συμφωνείτε στην εγκατάσταση cookies στον υπολογιστή σας. Μάθετε περισσότερα.