Buzz

Χριστούγεννα, μικρού μήκους: Α Charlie Brown Christmas

στα 10

Κάθε μέρα μέχρι τα Χριστούγεννα, βλέπουμε μαζί μια μικρού μήκους με επίκαιρη -με τον έναν ή τον άλλο τρόπο- θεματικη! Σήμερα, μια ταινία συνώνυμη με τις γιορτές, την όμορφη μελαγχολία τους, με ήρωες που όλοι, ακόμα αγαπάμε.

Flix Team
Χριστούγεννα, μικρού μήκους: Α Charlie Brown Christmas

Ο Τσάρλι Μπράουν των Peanuts αναζητά κάτι από την μαγεία των Χριστουγέννων που ελάχιστη σχέση έχει με την εμπορευματοποίηση των γιορτών στον σύγχρονο δυτικό κόσμο και θα το καταφέρει, μέσα από αυτό το μικρού μήκους που μέσα στα χρόνια έγινε τόσο απαραίτητο στις γιορτές, σχεδόν όσο και το Χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Δείτε ακόμη: Δεν γίνονται Χριστούγεννα χωρίς τον Τσάρλι Μπράουν!

To «A Charlie Brown Christmas» έκανε την πρεμιέρα του στις 9 Δεκεμβρίου του 1965 και παρ΄ότι ούτε η δημιουργοί του, ούτε το CBS που το είχε παραγγείλει ήταν απόλυτα ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα -ο καθένας για τους δικούς του λόγους- έγινε η μεγαλύτερη επιτυχία των γιορτών, η θεαματικότητα του έφτασε το 50%, οι κριτικοί δήλωσαν ενθουσιασμένοι, στα βραβεία Emmy, το ημίωρο επεισόδιο έφυγε με το βραβείο καλύτερου παιδικού προγράμματος και ο δρόμος για ακόμη περισσότερα τηλεοπτικά «Peanuts» είχε μόλις ανοίξει.

a charlie brown christmas 607

Δείτε το σαν μια υπέροχη γιορτινή ένεση αθωότητας και ομορφιάς.


Περισσότερα Χριστούγεννα, μικρού μήκους


Flix Best of 2020: Η χρονιά (που δεν ήταν μόνο) covid. Διαβάστε, δείτε, χαζέψτε, θυμηθείτε, με τον απολογισμό του Flix για το 2020