Χριστούγεννα, μικρού μήκους: Le Noël du Poilu

BUZZ 03 DEC  /  Flix Team

Κάθε μέρα μέχρι τα Χριστούγεννα, βλέπουμε μαζί μια μικρού μήκους με επίκαιρη -με τον έναν ή τον άλλο τρόπο- θεματικη! Σήμερα με το γυρισμενο το 1915 «Le Noël du Poilu» του Λουί Φεγιάντ, κάνουμε Χριστούγεννα στο μέτωπο του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, όσο αυτός συνέβαινε.

Διάσημος για ταινίες όπως το «Fantômas »,το «Les Vampires» ή το «Judex» που υπήρξαν μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του βωβού κινηματογράφου, ο Λουί Φεγιάντ γύρισε το 1915, κι όσο ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος μαινόταν, το «Le Noël du Poilu», μια ιστορία για έναν στρατιώτη που είναι απογοητευμένος που θα αναγκαστεί να περάσει τις γιορτές μακριά από την οικογένειά του. Πίσω στο σπίτι του, η γυναίκα και η κόρη του, τον σκέφτονται και τους λείπει επίσης.

Le Noël du Poilu 607

Το φιλμ ήθελε ανάμεσα σε άλλα, να είναι μια ταινία που θα τόνωνε το ηθικό όχι μόνο των «poilus» των στρατιωτων στο μέτωπο, αλλά και των ανθρώπων που είχαν αφήσει πίσω και που πολλοί από αυτούς δεν θα τους έβλεπαν ποτέ ξανά, αλλά αν αυτό το κάνει μια ταινία προπαγάνδας τότε είναι μια από τις πιο τρυφερές ταινίες προπαγάνδας που γυρίστηκαν ποτέ.

Le Noël du Poilu 607

Ενα μικρό memento από το παρελθόν που μας θυμίζει τι ακριβώς είναι το πνεύμα των Χριστουγέννων, πόσο μάλλον σε στιγμές κρίσης και δυσκολιών.


Περισσότερα Χριστούγεννα, μικρού μήκους
Santa Is a Psychedelic Mushroom
Gasman


Flix Best of 2020: Η χρονιά (που δεν ήταν μόνο) covid. Διαβάστε, δείτε, χαζέψτε, θυμηθείτε, με τον απολογισμό του Flix για το 2020

Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στο flix.gr, συμφωνείτε στην εγκατάσταση cookies στον υπολογιστή σας. Μάθετε περισσότερα.