Buzz

Χριστούγεννα, μικρού μήκους: Gasman

στα 10

Κάθε μέρα μέχρι τα Χριστούγεννα, βλέπουμε μαζί μια μικρού μήκους με επίκαιρη -με τον έναν ή τον άλλο τρόπο- θεματικη! Σήμερα η Λιν Ράμσεϊ μας μεταφέρει πίσω στα Χριστούγεννα της παιδικής της ηλικίας, στην Σκωτία της δεκαετίας του '70.

Flix Team
Χριστούγεννα, μικρού μήκους: Gasman

H τρίτη μικρού μήκους της Λιν Ράμσεϊ, γυρισμένη το 1998, ακολουθεί ένα νεαρό κορίτσι που το λένε Λιν -και το υποδύεται η ανιψιά της-, στην διάρκεια μιας μέρας λίγο πριν τα Χριστούγεννα. Από τις προετοιμασίες στο σπίτι για να πάνε μαζί με τον μπαμπά της σε ένα χριστουγεννιάτικο πάρτι, έως την επιστροφή τους πίσω στο σπίτι το βράδυ, το «Gasman», είναι γεμάτο γλυκόπικρη ομορφιά και χριστουγεννιάτικη kitchen sink μελαγχολία.

lynne ramsay gasman 607

Από το ξεκίνημα απ΄το σπίτι μέχρι την επιστροφή της, η μικρή Λιν, θα συνειδητοποιήσει μερικά σημαντικά και ελάχιστα κρυμμένα πράγματα για την ζωή των μεγάλων και για την ζωή γενικότερα. Η Ράμσεϊ θα κινηματογραφήσει αυτή την μικρή διαδρομή -με τα πόδια- ενηλικίωσης με μια υπέροχη κάμερα και μια σιγουριά στην ματιά της που κάνει σαφή την πορεία που η καριέρα της θα ακολουθούσε.

lynne ramsay gasman 607

Δείτε το «Gasman» στο βίντεο.


Περισσότερα Χριστούγεννα, μικρού μήκους
Santa Is a Psychedelic Mushroom


Flix Best of 2020: Η χρονιά (που δεν ήταν μόνο) covid. Διαβάστε, δείτε, χαζέψτε, θυμηθείτε, με τον απολογισμό του Flix για το 2020