Buzz

Χριστούγεννα, μικρού μήκους: The Insects’ Christmas

στα 10

Κάθε μέρα μέχρι τα Χριστούγεννα, βλέπουμε μαζί μια μικρού μήκους με επίκαιρη -με τον έναν ή τον άλλο τρόπο- θεματικη! Σήμερα, ακόμη και τα έντομα έχουν δικαίωμα να στολίσουν χριστουγεννιάτικο δέντρο!

Flix Team
Χριστούγεννα, μικρού μήκους: The Insects’ Christmas

Ενας από τους πρωτοπόρους του stop motion animation, o πολωνικής καταγωγής Βλάντισλαβ Στάρεβιτς ξεκίνησε να γυρίζει μικρού μήκους ταινίες με νεκρά σκαθάρια όσο δούλευε στο μουσείο φυσικής ιστορίας της Λιθουανίας και συνέχισε στον ίδιο τόνο αφού μετακόμισε στη Μόσχα όπου και γύρισε το 1913, το «The Insects’ Christmas».

Είναι Χριστούγεννα, κι ένας άγιος Βασίλης, στολίδι σε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο, αποφασίζει να κατέβει από το κλαδί του και να πάει στο δάσος προκειμένου να στολίσει εκεί, ένα δέντρο για τα ζώα. Η πασχαλίτσα κι η λιβελούλα και τα σκαθάρια, αλλά ακόμη κι ένας βάτραχος θα αποδεχτούν την πρόσκλησή του να γιορτάσουν μαζί κι όλα θα πάρουν ένα δώρο από τον άγιο Βασίλη.

the insects' christmas 607

Παράδοξο και μαζί αναπάντεχα χαριτωμένο, το «The Insects’ Christmas», είναι σίγουρα μια από τις πιο παράξενες χριστουγεννιάτικες ταινίες που είδατε ποτέ και την ίδια στιγμή κάτι που έχει αναμφίβολα επηρεάσει αμέτρητους ανθρώπους από τον Γιαν Σβανκμάγιερ και τους αδελφούς Κουέι, μέχρι φυσικά τον Τιμ Μπάρτον. Δείτε το στο βίντεο.

Αν προτιμάτε, δείτε το εδώ upscaled κι επιχρωματισμένο μέσω ΑΙ.

Περισσότερα Χριστούγεννα, μικρού μήκους


Flix Best of 2020: Η χρονιά (που δεν ήταν μόνο) covid. Διαβάστε, δείτε, χαζέψτε, θυμηθείτε, με τον απολογισμό του Flix για το 2020