Buzz

Χριστούγεννα, μικρού μήκους: Le Rêve de Noël

στα 10

Κάθε μέρα μέχρι τα Χριστούγεννα, βλέπουμε μαζί μια μικρού μήκους με επίκαιρη -με τον έναν ή τον άλλο τρόπο- θεματικη! Σήμερα, o Ζορζ Μελιές κατορθώνει να χωρέσει όλη την μαγεία των χριστουγέννων σε ένα όνειρο.

Flix Team
Χριστούγεννα, μικρού μήκους: Le Rêve de Noël

Γυρισμένο το 1900, το «Le rêve de Noël» ξεκινά με τα παιδιά μιας πλούσιας οικογένειας που πέφτουν για ύπνο την παραμονη των Χριστουγέννων για να ονειρευτούν, όλη την διαδρομή της γιορτής στα όνειρά τους. Από τους αγγέλους στις χιονισμένες στέγες μέχρι τη νυχτερινή λειτουργία και το πρωινό ξύπνημα με τα δώρα κάτω από το δέντρο, ο Ζορζ Μελιές στήνει μια ασπρόμαυρη φαντασμαγορία που εκτός των άλλων, είναι γεμάτη χορό.

le reve du noel 607

Κι ένα παπούτσι που φεύγει από έναν χορευτή στη διάρκεια ενός από αυτούς τους χορούς και μένει στο πλάνο για κάμποση ώρα, μας γυρίζει πίσω στις μέρες που το σινεμά ήταν ακόμη γεμάτο αθωότητα και αφέλεια, κάπου ανάμεσα σε ένα καινούργιο τεχνικό αξιοπερίεργο, και στην ανακάλυψη του ότι μπορεί να είναι τέχνη.

le reve du noel 607

Δείτε το «Le rêve de Noël» στο βίντεο.

Περισσότερα Χριστούγεννα, μικρού μήκους


Flix Best of 2020: Η χρονιά (που δεν ήταν μόνο) covid. Διαβάστε, δείτε, χαζέψτε, θυμηθείτε, με τον απολογισμό του Flix για το 2020