Buzz

Χριστούγεννα, μικρού μήκους: Le Père Noël a les Υeux Βleus

στα 10

Κάθε μέρα μέχρι τα Χριστούγεννα, βλέπουμε μαζί μια μικρού μήκους με επίκαιρη -με τον έναν ή τον άλλο τρόπο- θεματικη! Σήμερα, Ζαν Πιερ Λεό είναι ο Αη Βασίλης κι έχει μπλε μάτια, στην μικρού μήκους του Ζαν Εστάς.

Flix Team
Χριστούγεννα, μικρού μήκους: Le Père Noël a les Υeux Βleus

H δεύτερη ταινία του Ζαν Εστάς γυρίστηκε με το φιλμ που είχε περισσέψει από το «Masculin/Féminin» του Ζαν Λικ Γκοντάρ και δανείζεται και τον πρωταγωνιστή του, τον Ζαν Πιερ Λεό, στον ρόλο ενός νεαρού που περιφέρεται άσκοπα στην μικρή του πόλη Ναρμπόν. Θέλοντας να βγάλει χρήματα για να αγοράσει ένα στιλάτο καμηλό παλτό, θα πιάσει δουλειά την περίοδο των γιορτών ως Αη Βασίλης και θα ανακαλύψει πως το να υποδύεσαι τον άγιο έχει και τις καλές του πλευρές.

Le Pere Noel a les Υeux Βleus 607

«Τα κορίτσια που κάποτε δεν μου έριχναν ούτε μια δεύτερη ματιά, τώρα μου χαμογελούσαν και ήθελαν να φωτογραφηθούν μαζί μου. Στην αρχή τους αγγιζα τους ώμους αλλά γρηγορα κατάλαβα ότι δεν είχα τίποτα να φοβηθώ. Σύντομα τις χούφτωνα όλες». Ναι ο χαρακτήρας του είναι πολύ μακριά από την πολιτική ορθότητα και το πνεύμα των Χριστουγέννων δεν δείχνει να είναι αυτό που τον οδηγεί, αλλά σκεφτείτε ότι είμαστε στη Γαλλία, στα 60s και σε μια ταινία της nouvelle vague, κι αναγνωρίστε του κάποια ελαφρυντικά.

Περισσότερα Χριστούγεννα, μικρού μήκους


Flix Best of 2020: Η χρονιά (που δεν ήταν μόνο) covid. Διαβάστε, δείτε, χαζέψτε, θυμηθείτε, με τον απολογισμό του Flix για το 2020